Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (αν. ΥΠΕΞ): Η αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας - Δύσης - Ευρώπης περνά από την Ελλάδα

Κατρούγκαλος (αν. ΥΠΕΞ): Η αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας - Δύσης - Ευρώπης περνά από την Ελλάδα
Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας, ο αν.ΥΠΕΞ σημείωσε ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους
«Η εξομάλυνση των σχέσεών της Τουρκίας με τη Δύση, κυρίως με την Ευρώπη, περνά από την Ελλάδα και την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Μιλώντας στα ΝΕΑ ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών είναι μια σημαντική διπλωματική επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, καρπός συστηματικής προσπάθειας μηνών».
Όπως υπογράμμισε με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα έδειξε στην Άγκυρα ότι εάν θέλει να έχει καλές σχέσεις με τη Δύση θα πρέπει να έχει και καλές σχέσεις με την Ελλάδα.
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο να σκληρύνει η Τουρκία τη στάση της στο Αιγαίο ή τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για να εκτρέψει την πίεση που δέχεται από τη Δύση λέγοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν φαίνεται μέχρι στιγμής, το αντίθετο θα λέγαμε».
Σχολιάζοντας τις διμερείς σχέσεις, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η απελευθέρωση των στρατιωτικών δημιουργεί προϋποθέσεις για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, εφόσον συνδυαστεί με άλλες ανάλογες έμπρακτες ενέργειες, σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.
Όσον αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».
Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική σκηνή και τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «κάθε κυβέρνηση κρίνεται από την απόδοσή της" και παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι τις εκλογές, θα έχει φανεί η διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι "θα έχουν να συγκρίνουν και να επιλέξουν ανάμεσα στη συνέχιση της ανοδικής πορείας και στην επιστροφή στα πρόσωπα και στις πολιτικές που έφεραν την κρίση» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης