Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno (Eurogroup): Η Ελλάδα μετά τα μνημόνια θα μετρήσει την αξιοπιστία των πολιτικών της απέναντι στις αγορές

Centeno (Eurogroup): Η Ελλάδα μετά τα μνημόνια θα μετρήσει την αξιοπιστία των πολιτικών της απέναντι στις αγορές
Διαχειρίσιμο το χρέος, δεδομένης της ελάφρυνσης που συμφωνήθηκε στο Eurogroup - Η ενισχυμένη επιτήρηση της οικονομίας θα διαρκέσει ως το 2022
Αισιόδοξος για την μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno ενόψει και την εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου.
Σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε πως «η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα φάση, κατά την οποία η κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο να προσαρμόζει τις πολιτικές της στις προτιμήσεις του ελληνικού λαού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στη χώρα να επικεντρωθεί πολύ περισσότερο σε άλλα ζητήματα πολιτικής».
Υποστήριξε ακόμη ότι «η Ελλάδα θα αναμετρήσει τώρα την αξιοπιστία των πολιτικών της με τις χρηματοπιστωτικές αγορές» και συμπλήρωσε πως «η μεγάλη πρόκληση είναι να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να οικοδομήσει μία ισχυρή οικονομία, που στηρίζει κοινωνικές πολιτικές και είναι ανθεκτική σε όλες τις φάσεις των οικονομικών και πολιτικών κύκλων».
Δεν παρέλειψε ωστόσο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που επαναληφτούν τα λάθη του παρελθόντος.
«Πρόκειται για μια νέα φάση, στην οποία θα είναι σημαντικό να αποφευχθεί η επανάληψη λαθών του παρελθόντος και να αξιολογούνται διεξοδικά όλες οι εναλλακτικές λύσεις πριν από την εφαρμογή τους», δήλωσε.
Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει πλέον «πολύ πιο ανοικτή οικονομία» απ' ό,τι πριν από οκτώ χρόνια.
«Αυτό δεν την καθιστά μόνο πιο εκτεθειμένη στις παγκόσμιες τάσεις, αλλά αυξάνει επίσης τις δυνατότητες ανάπτυξης και τα περιθώρια ελιγμών», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «διαχειρίσιμο» το χρέος, δεδομένης της ελάφρυνσης που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο από το Eurogroup και σημείωσε ότι η ενισχυμένη επιτήρηση της οικονομίας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2022.
«Οι θεσμοί μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να ρυθμίσει τις πολιτικές της, έτσι ώστε να διατηρείται η επανακτηθείσα αξιοπιστία από τις αγορές.
Θα συμβάλουν επίσης στον εντοπισμό πιθανών κινδύνων. Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης