Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Πυρά Σοσιαλιστών κατά της υπουργού Εξωτερικών για την πρόσκληση Putin στο γάμο της με αιχμή το Ουκρανικό

Αυστρία: Πυρά Σοσιαλιστών κατά της υπουργού Εξωτερικών για την πρόσκληση Putin στο γάμο της με αιχμή το Ουκρανικό
Πώς μπορεί κάτω από αυτές τις συνθήκες η αυστριακή Προεδρία της ΕΕ να χτίσει γέφυρες και να γίνει τίμιος διαμεσολαβητής μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας
Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης μπήκε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Karin Kneissl με αφορμή την πρόσκληση που απέστειλε στον Ρώσο προέδρου Putin για το γάμο της με τον επιχειρηματία Wolfgang Meilinger. 
Ο Ρώσος πρόεδρος θα παραστεί στο γάμο της Kneissl  καθοδόν προς το Βερολίνο για την κρίσιμη συνάντησή του με τη γερμανίδα Καγκελάριο με επίκεντρο τα ενεργιακά και το Ουκρανικό ζήτημα.
Οι Σοσιαλιστές αντίπαλοί της Kneissl επέκρινα την απόφασή της να προσκαλέσει το Ρώσο πρόεδρο με την αιτιολογία οτι η χώρα κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ η οποία έχει επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα για το Ουκρανικό. ζήτημα.
Η Karin Kneissl, ανεξάρτητη βουλευτής, ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών από το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ) με παρόντες στο γάμο της στις Αυστριακές Άλπεις τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο Sebastian Kurz και τον Αντιπρόεδρο Heinz-Christian Strache, επίσης από το FPÖ.
Η Σοσιαλιστική βουλευτής Evelyn Regner δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ότι η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί μια «πρόκληση με ευρωπαϊκή διάσταση», δεδομένης της αντιευρωπαϊκής προσέγγισης του Putin ενώ χαρακτήρισε την παρουσία του ρωσου προέδρου «επαίσχυντη».
«Πώς μπορεί η αυστριακή Προεδρία της ΕΕ να εκπληρώσει την απαίτηση της κυβέρνησης να χτίσει γέφυρες και να γίνει τίμιος διαμεσολαβητής μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας», δήλωσε ο Andreas Schieder, υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων του Σοσιαλιστικού κόμματος (SPÖ).
«Ποια είναι η συμβολή των Kurz και Kneissl στη διαδικασία του Μινσκ για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, όταν γιορτάζουν ιδιωτικά με ένα από τα αντιμαχόμενα μέρη μπροστά στον κόσμο» υπογραμμίζει ο Andreas Schieder.
Επικριτικός εμφανίστηκε με ανάρτηση του στο twitter και υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Pavlo Klimkim ο οποίος υποστήριξε πως «η κυβέρνηση της Βιέννης θα αναγκαστεί να δεσμευτεί ότι η πρόσκληση δεν θα επηρεάσει την εξωτερική πολιτική της Αυστρίας απέναντι στη Ρωσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης