Λαφαζάνης: Σκληρότερη η ''μεταμνημονιακή'' περίοδος - Η κυβέρνηση ετοιμάζει διαγγέλματα που μοιάζουν με μνημόσυνο

Λαφαζάνης: Σκληρότερη η ''μεταμνημονιακή'' περίοδος - Η κυβέρνηση ετοιμάζει διαγγέλματα που μοιάζουν με μνημόσυνο
"Το τέλος του 3ου μνημονίου δεν σημαίνει και το τέλος των μνημονίων, της λιτότητας και της ληστείας σε βάρος του ελληνικού λαού", σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη
«Αντί για φιέστες για την ''μεταμνημονιακή'' περίοδο, η κυβέρνηση ετοιμάζει διαγγέλματα που μοιάζουν με μνημόσυνο», αναφέρει σε δήλωσή του ο  Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.
Υπογραμμίζει ότι «η περίφημη ‘’μεταμνημονιακή’’ περίοδος έχει εξελιχθεί σε φιάσκο για την κυβέρνηση και κυρίως σε μια μεγάλη τραγωδία για τον τόπο.
Το τέλος του 3ου μνημονίου δεν σημαίνει και το τέλος των μνημονίων, της λιτότητας και της ληστείας σε βάρος του ελληνικού λαού.
Αντίθετα, η λεγόμενη ''μεταμνημονιακή'' περίοδος θα είναι από πολλές απόψεις ακόμα σκληρότερη από τα χρόνια που η Ελλάδα και τυπικά βρισκόταν κάτω από την ‘’μπότα’’ των μνημονίων.
Η λεγόμενη ‘’έξοδος’’ στις αγορές, πηγή των εξωτερικών χρεών και θηλιά στο λαιμό για όλες τις εξαρτημένες χώρες, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός».
Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι «η Ελλάδα στην ''μεταμνημονιακή'' περίοδο θα ξοδεύει από τα αποθεματικά που συγκεντρώθηκαν με αίμα και θυσίες του ελληνικού λαού, για να αποπληρώνει ένα παράνομο και επονείδιστο χρέος, το οποίο είναι, ταυτόχρονα, μαύρη τρύπα και δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ».
Σημειώνει δε, πως η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια λεηλατείται και ληστεύεται για χάρη των πιστωτών, σε όφελος των τραπεζών, που πνίγουν την οικονομία και για να κυριαρχεί μια διαπλεκόμενη ολιγαρχία.
 «Στην ''μεταμνημονιακή'' περίοδο, ο ελληνικός λαός θα περιμένει νέα περικοπή στις συντάξεις με προοπτική αυτές να καταστούν ‘’κουπόνια’’ ελεημοσύνης.
Ταυτόχρονα, η παραγωγική βάση της χώρας συνεχώς διαλύεται, παρ' ό,τι οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν μεσαίωνα, ενώ καλπάζουν οι πλειστηριασμοί, αρπάζοντας και τις λαϊκές περιουσίες», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αλλάξει το πολιτικό κλίμα ούτε με την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών.
Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι με την κυβερνητική προσπάθεια να αποδώσει την απελευθέρωση των ‘’δυο’’ στις διπλωματικές της πρωτοβουλίες.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν ανταλλάγματα και δώρα προς τον Erdogan για την απελευθέρωση των ‘’δυο’’.
Ο χρόνος θα δείξει την αλήθεια.
Όμως, ούτε τυχόν απαράδεκτα ανταλλάγματα προς τον Erdogan δεν θα μπορούσαν να βγάλουν από την φυλακή τους δυο στρατιωτικούς μας».
Εκτιμά ότι «οι δυο στρατιωτικοί απελευθερώθηκαν, κυρίως, για να δείξει ένα θετικό πρόσωπο ο Erdogan προς τον κόσμο μπροστά στην σκληρή αντιπαράθεση του με τις ΗΠΑ», αλλά και πως «για τον Erdogan, η απελευθέρωση των δυο ήταν μια αναγκαστική παράπλευρη απώλεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ από μια καλύτερη θέση για την Τουρκία και το καθεστώς του».
Σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΠΣ της ΛΑΕ, «τα μηνύματα και οι προκλήσεις που στέλνουν προς την χώρα μας, τόσο η λεγόμενη ‘’μεταμνημονιακή περίοδος -μαϊμου’’ όσο και η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι μηνύματα και προκλήσεις για την ανάγκη μιας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής ανατροπής στην χώρα».
Υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα όσο ποτέ έχει ανάγκη να απαλλαγεί από μια σάπια παρακμασμένη και ξενόδουλη κυβέρνηση και από ένα σάπιο, παρακμασμένο, διεφθαρμένο και δουλικό πολιτικό κατεστημένο» και καταλήγει τονίζοντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται για πρώτη φορά να κατακτήσει την ανεξαρτησία της, ως προϋπόθεση για μια νέα τροχιά παραγωγικής ανασυγκρότησης και οικονομικό-κοινωνικού μετασχηματισμού».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS