Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Δεν θα δώσει το παρών ο Hollande στο «Θερινό πανεπιστήμιο» του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Le Monde: Δεν θα δώσει το παρών ο Hollande στο «Θερινό πανεπιστήμιο» του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος
Ο Hollande δείχνει να αποστασιοποιείται από την πολιτική, αλλά θα παρευρεθεί στις 31 Αυγούστου στην παρουσίαση του βιβλίου "Μαθήματα εξουσίας" του πρώην πρωθυπουργού Bernard Cazeneuve
Μετά από αρκετές εβδομάδες που αμφιταλαντεύτηκε ο Francois Hollande αποφάσισε τελικά να μην παραστεί στο «Θερινό Πανεπιστήμιο», που διοργανώνεται ετησίως από το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και εφέτος θα πραγματοποιηθεί στη La Rochelle από τις 23 ως τις 25 Αυγούστου, όπως αποκαλύπτει η Le Monde.
O Hollande που θα έκανε μόνο μία ομιλία τη μέρα του κλεισίματος, όμως αποφάσισε τελικά να αρνηθεί την πρόσκληση για να μην επισκιάσει και τον γραμματέα του σοσιαλιστικού κόμματος Olivier Faure, που θα μιλήσει την ίδια μέρα.
«Αφήνει τα πράγματα να συμβούν, δεν είναι εκλεγμένος, η επιστροφή του θα γίνει κανονικά στις 31 Αυγούστου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρώην Γάλλου προέδρου.
«Μετά τη δημοσίευση ενός φυλλαδίου με τον τίτλο Hollande 2022 από νέους σοσιαλιστές που επιθυμούν την επιστροφή του, ο πρώην αρχηγός κράτους φαίνεται να παίρνει αποστάσεις» εκτιμά ο γαλλικός τύπος.
«Δεν θέλει να αναμιχθεί με όλη αυτή την ατμόσφαιρα» υποστηρίζει από την πλευρά του στέλεχος του σοσιαλιστικού κόμματος, την ίδια στιγμή που ο Hollande απορρίπτει τα πάντα, εδώ και 15 μέρες ανακοίνωνε τον ερχομό του και τελικά δεν έρχεται.
Ο Francois Hollande θα είναι, ωστόσο, παρών στις 31 Αυγούστου στο Cherbourg όπου ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Bernard Cazeneuve θα παρουσιάσει το βιβλίο του "Μαθήματα Εξουσίας", το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 100 χιλιάδες αντίτυπα.
Κάλεσε τον τύπο, άλλωστε, εκεί, αν και το πρόγραμμά του δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Δεν υπάρχει, ωστόσο, αμφιβολία ότι θα σχολιάζει τις ενέργειες του Εmmanuel Macron που την ίδια μέρα έχει προγραμματίσει ένα κυβερνητικό σεμινάριο στα Ηλύσια Πεδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης