Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Στουρνάρας υπερασπίζεται τις λάθος επιλογές του ως ΥΠΟΙΚ

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Στουρνάρας υπερασπίζεται τις λάθος επιλογές του ως ΥΠΟΙΚ
Συνέντευξη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται συστηματικά προκειμένου να δημιουργηθεί μία μεγάλη συμμαχία ενάντια στις δεξιές δυνάμεις, τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm «η διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της δεξιάς είναι αναγκαία, γι' αυτό εργάζεται συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να αποφασίσει αν θα στηρίξει πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας ή επιθυμεί επιστροφή στις πολιτικές που μας χρεοκόπησαν».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική αντίληψη για την οργάνωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
Είμαστε απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό στη δεξιά και στην ακροδεξιά.
Είναι αναγκαίο και στην Ευρώπη να διαμορφωθεί μέτωπο απέναντι σε αυτές τις πολιτικές» είπε ο κ. Ρήγας.
Σε ερώτηση για τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία αναμένεται να αποχωρήσει από τη σημερινή του θέση για να μπει στην κυβέρνηση, απάντησε ότι «δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά» και σημείωσε: «Είμαι ο γραμματέας του κόμματος, εκλεγμένος μετά το συνέδριο και υπηρετούμε συλλογικά με όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος τις αποφάσεις του συνεδρίου.
Τη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία που από σήμερα είναι πραγματικότητα.
Τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συσπείρωσης που δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς που ευθύνεται για την κατάσταση που έφτασε η χώρα».
Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι έχει «καταρρεύσει το πολιτικό του αφήγημα» και παρατήρησε πως θα αποτύχει για άλλη μια φορά στις προβλέψεις του, καθώς «τα μέτρα για τις συντάξεις δεν είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων».
Σε ερώτηση σχετικά με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Ρήγας απάντησε ότι «ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί ως θεματοφύλακας της ελληνικής οικονομίας.
Προσπαθεί να υπερασπίσει τις λάθος επιλογές του ως υπουργός Οικονομικών.
Ενδιαφέρεται για την προσωπική του δικαίωση και όχι για τη στήριξη της προσπάθειας ενίσχυσης της οικονομικής ανάκαμψης έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης