Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Οι «αγαπημένες» μετοχές των hedge funds – Ξεχωρίζει η τεχνολογία

Goldman Sachs: Οι «αγαπημένες» μετοχές των hedge funds – Ξεχωρίζει η τεχνολογία
Οι «αγαπημένες» μετοχές των hedge funds
Ο τεχνολογικός κλάδος ξεχωρίζει στη λίστα των «αγαπημένων» μετοχών –της Wall Street– από πλευράς hedge funds, η οποία συντάσσεται από τους αναλυτές της Goldman Sachs.
Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, τις πρώτες θέσεις κατέχουν οι κολοσσιαίες Facebook, Amazon, Microsoft και Alphabet.
Το παρακάτω «καλάθι» μετοχών έχει αποδώσει συστηματικά περισσότερο από τον δείκτη S&P 500 συνολικά τα τελευταία 17 χρόνια, επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Να σημειωθεί πως συμπεριλαμβάνονται αμφότερες «long» και «short» θέσεις, συνολικής αξίας ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων.



Τα 10 μεγαλύτερα hedge funds στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Bridgewater Associates, του θρυλικού επενδυτή Ray Dalio, παραμένει το μεγαλύτερο hedge funds στις Ηνωμένες Πολιτείες, με βάση την έρευνα της εταιρείας HFM, η οποία έλαβε υπόψη της τα στοιχεία για το περασμένο έτος.
Ειδικότερα, η Bridgewater διαχειριζόταν 124,7 δισεκ. δολάρια έως το τέλος του 2017, ενώ το «βάθρο» συμπληρώνουν οι AQR Capital Management και Renaissance Technologies, με ποσό ύψους 89,98 δισεκ. και 57 δισεκ. δολάρια, αντίστοιχα.
Ακολουθούν τα hedge funds JPMorgan Asset Management και Two Sigma Investments, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 47,7 δισεκ. και 37,2 δισεκ. δολαρίων, αντίστοιχα.
Τη δεκάδα «κλείνουν» οι Elliot Management Corporation (35 δισεκ. δολάρια), Millennium Management (34,7 δισεκ. δολάρια), Adage Capital Management (32 δισεκ. δολάρια), Davidson Kempner Capital Management (30,9 δισεκ. δολάρια) και Baupost Group (29,5 δισεκ. δολάρια).
Τα hedge funds ή «αντισταθμιστικά αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου» στην ελληνική γλώσσα, αποτελούν επενδυτικά κεφάλαια που μπορούν να ενσωματώνουν μια ευρύτερη γκάμα επενδύσεων και χρηματοοικονομικών προϊόντων, σε σχέση με άλλα επενδυτικά μοντέλα.
Είναι διαθέσιμα μόνο σε συγκεκριμένους επενδυτές όπως τα Ασφαλιστικά Ταμεία, Ιδρύματα, Πανεπιστημιακά κληροδοτήματα και επενδυτές με πολύ υψηλά ποσά προς επένδυση.
Το επιτρεπόμενο είδος των επενδυτών καθορίζεται από τις ρυθμιστικές αρχές της κάθε χώρας.
Τα hedge funds είναι συνήθως ανοιχτά, δηλαδή ο επενδυτής μπορεί να επενδύσει επιπλέον κεφάλαια ή να αποσύρει μέρος του κεφαλαίου του σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
Η αξία μιας επένδυσης σε hedge fund υπολογίζεται ως ποσοστό της καθαρής αξίας του ενεργητικού του αμοιβαίου κεφαλαίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι αυξήσεις και μειώσεις της αξίας των περιουσιακών στοιχείων του αμοιβαίου κεφαλαίου αντικατοπτρίζονται άμεσα στο ποσό που ένας επενδυτής μπορεί αργότερα να αποσύρει.

Διαβάστε: Ποιες μετοχές προσελκύουν τα hedge funds - Που έχουν long και short θέσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης