Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MSCI: Υψηλούς κινδύνους «κρύβει» η αγορά εταιρικών ομολόγων με αξιολόγηση ΒΒΒ

MSCI: Υψηλούς κινδύνους «κρύβει» η αγορά εταιρικών ομολόγων με αξιολόγηση ΒΒΒ

Αρκετές υποβαθμίσεις σε εταιρικά ομόλογα με αξιολόγηση ΒΒΒ αναμένει ο Hamed Faquiryan, ειδικός της MSCI
Την άποψη ότι η αγορά ομολόγων τα οποία έχουν αξιολόγηση ΒΒΒ (δηλαδή βρίσκονται ένα όριο πριν χάσουν την θετική αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας – Investment Grade), εκφράζει σε ανάλυσή του ο Hamed Faquiryan, ειδικός των αγορών σταθερού εισοδήματος της MSCI.
Όπως τονίζει, αναφερόμενος κυρίως στην αμερικανική αγορά, τα ομόλογα με αξιολόγηση ΒΒΒ έχουν πραγματικά κατακλύσει την αγορά.
Όμως καθώς ο πιστωτικός κύκλος έχει ωριμάσει, αρκετά εξ αυτών, εάν υπάρξει διεύρυνση των spreads, κινδυνεύουν να υποβιβαστούν και να βρεθούν με αξιολόγηση ΒΒ, γεγονός που θα τα κατατάξει ακολούθως σε αυτά υψηλού κινδύνου.
Ο δείκτης ICE BofAML BBB Corporate Index ήταν εξαπλάσιος σε σύγκριση με τον ICE BofAML BB US High Yield Index στις αρχές Αυγούστου 2018.



Όπως τονίζει ο αναλυτής εξετάζει τον δείκτη DTS (Duration-times-spread), ο οποίος αποτυπώνει την «ευαισθησία» ενός asset στις διακυμάνσεις των spreads.
Τα ομόλογα με αξιολόγηση ΒΒΒ, βάσει πάντα του συγκεκριμένου δείκτη, εμφανίζονται πιο ριψοκίνδυνα από τα αντίστοιχα ΒΒ, τουλάχιστον την τρέχουσα περίοδο.



Σε περίπτωση που οι οίκοι αξιολόγησης προχωρήσουν σε εκτεταμένες υποβαθμίσεις ομολόγων με αξιολόγηση ΒΒΒ – κάτι που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και που σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζει απαραίτητο – τότε η αγορά ομολόγων με αξιολόγηση ΒΒ θα «πλημμυρίσει» από νέα ομόλογα υψηλού κινδύνου.
Ο αναλυτής της MSCI υποστηρίζει ότι υπάρχει πιθανότητα άνω του 4% να υπάρξουν αρκετές τέτοιες υποβαθμίσεις.
Ως εκ τούτου καλό θα ήταν οι επενδυτές να εξετάσουν με μεγαλύτερη προσοχή τις τοποθετήσεις τους και να προσπαθήσουν να τις προσαρμόσουν και στο παραπάνω ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης