Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΤΑΙΠΕΔ: Πρόσληψη χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου για την αξιοποίηση της υποθαλάσσιας αποθήκης αερίου Καβάλας

tags :
ΤΑΙΠΕΔ: Πρόσληψη χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου για την αξιοποίηση της υποθαλάσσιας αποθήκης αερίου Καβάλας
Έως τον Νοέμβριο τουλάχιστον, το κοίτασμα θα διαχειρίζεται η εταιρία Energean Oil & Gas
Λήγει αύριο 23 Αυγούστου η πρώτη από τις δυο πρώτες προθεσμίες που έχει θέσει το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της αξιοποίησης της υποθαλάσσιας αποθήκης στο υπό εξάντληση κοίτασμα αερίου της Καβάλας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη που έχει δημοσιεύσει το Ταμείο, την Πέμπτη 23 Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για την ανάληψη του έργου του νομικού συμβούλου και στις 29 του ίδιου μήνα λήγει η προθεσμία για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ταμείο φαίνεται ότι έχει επιλέξει μια μακρά διαδικασία για την αξιοποίηση – ιδιωτικοποίηση του υπό εξάντληση κοιτάσματος αερίου στον κόλπο της Καβάλας, καθώς έχει εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, με χρονοδιάγραμμα όμως, που φθάνει ως τους 30 μήνες, εκτός και αν η συναλλαγή ολοκληρωθεί νωρίτερα.
Συγκεκριμένα, τόσο στην προκήρυξη του χρηματοοικονομικού συμβούλου όσο και στην προκήρυξη του νομικού συμβούλου για το έργο, αναφέρεται ότι η διάρκεια παροχής της εν λόγω υπηρεσίας ορίζεται στους 30 ημερολογιακούς μήνες ή ως την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, το πλαφόν της αμοιβής για τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο ορίστηκε στα 20.000 ευρώ/μήνα συν το success fee και για τον νομικό σύμβουλο στα 180.000 ευρώ.
Το έργο αφορά στην αξιοποίηση της συγκεκριμένης υποδομής στον Κόλπο της Καβάλας με την μετατροπή του - το πιθανότερο - σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου.
Το εξαντλημένο κοίτασμα υδρογονανθράκων στη Νότια Καβάλα έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ το 2011, ενώ έως τον Νοέμβριο το κοίτασμα θα διαχειρίζεται η Energean Oil & Gas, με βάση τη μονοετή παράταση, που υπέγραψε τον Νοέμβριο του 2017 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, της άδειας εκμετάλλευσης που κατέχει η εταιρεία για την παραγωγή φυσικού αερίου.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης