Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MSCI: Είναι τα ομόλογα ΒΒΒ το επόμενο hot pick των αγορών - Τι θα συμβεί στα spreads

tags :
MSCI: Είναι τα ομόλογα ΒΒΒ το επόμενο hot pick των αγορών - Τι θα συμβεί στα spreads
Εάν τα spreads ξαφνικά αυξηθούν, οι επενδυτές μπορεί να θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για ένα πιθανό κύμα αξιολογήσεων BBB στην αγορά υψηλής απόδοσης
Παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι συνθήκες της αγοράς - όπως αυτές ορίζονται από τα spreads και τις υψηλές αποτιμήσεις - έχουν επιφυλακτικούς επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν προβλήματα καθώς ωριμάζει ο πιστωτικός κύκλος, διαπιστώνει ο Hamed Faquiryan, αναλυτής της MSCI.
Ένας τομέας ελέγχου είναι η πιστοληπτική διαβάθμιση BBB, η οποία βρίσκεται στη μέση της ιεραρχίας αξιολόγησης.
Εάν τα spreads ξαφνικά αυξηθούν, οι επενδυτές μπορεί να θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για ένα πιθανό κύμα αξιολογήσεων BBB στην αγορά υψηλής απόδοσης.

BBB: Μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά

Οι αγοραστές των τίτλων επενδυτικού βαθμού (IG), οι οποίοι περιορίζονται σε κατοχή περιουσιακών στοιχείων στην περιοχή AAA-ΒΒΒ, έχει οδηγήσει τη ζήτηση τίτλων ΒΒΒ σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Από τις 10 Αυγούστου 2018, ο ICE BofAML ΒΒΒ Corporate Index ήταν περίπου έξι φορές μεγαλύτερος από το μέρος των τίτλων με BB, τον ICE BofAML ΒΒ US High Yield Index (H0A1).
Ωστόσο, όπως φαίνεται αργότερα, η στρατηγική της απόδοσης φαίνεται να έχει κάνει τον κύκλο της, όσον αφορά τους τίτλους σταθμισμένους στον κίνδυνο.
Οι επενδυτές που είναι "πεινασμένοι" για απόδοση, οδηγούν το εταιρικό χρέος των ΗΠΑ σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
 

Η Διάρκεια-Χρόνος-Διάδοση (DTS) είναι βασικός δείκτης του μελλοντικού πιστωτικού κινδύνου που χρησιμοποιείται στα νέα μοντέλα σταθερού εισοδήματος της MSCI.
Το DTS ή το προϊόν της ευαισθησίας ενός περιουσιακού στοιχείου στις μεταβολές διακύμανσης και στα spread της αγοράς είναι ένας ισχυρός προγνώστης της μεταβλητότητας των τιμών των ομολόγων.
Η επικινδυνότητα του δείκτη DTS των τίτλων BBB έχει συγκλίνει προς εκείνη των BBs κατά το προηγούμενο έτος.
Η αποσύνθεση του DTS στις συνιστώσες του υποδηλώνει ότι τα spreads έχουν συμπιεστεί σε όλο το πιστωτικό φάσμα, η διάρκεια έχει επεκταθεί σε χρέος επενδυτικού βαθμού και έχει συναφθεί σε ομόλογα υψηλής απόδοσης.

Ο πιστωτικός κίνδυνος BBB αντανακλάται στον κίνδυνο υψηλής απόδοσης
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης