Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Η αδυναμία της μετοχής Μυτιληναίος δεν αντικατοπτρίζει τα θεμελιώδη και τη δυναμική του

Euroxx: Η αδυναμία της μετοχής Μυτιληναίος δεν αντικατοπτρίζει τα θεμελιώδη και τη δυναμική του
Αναμένεται η έγκριση για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 650 MW
Μπορεί να έχει καθυστερήσει πάνω από έξι μήνες, αλλά η ΡΑΕ δείχνει να έχει δρομολογήσει την έγκριση της μεγάλης επένδυσης ύψους 350 εκατ. ευρώ, της Μυτιληναίος για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 650 MW με καύσιμο το φυσικό αέριο.
Αυτό αναφέρει στ πρωινό της σχόλιο η Euroxx, τονίζοντας ότι η πρόσφατη αδυναμία του τίτλου δεν αντικατοπτρίζει τα θεμελιώδη του ομίλου Μυτιληναίου και τη δυναμική υψηλής ανάπτυξης.
Πάντως, η επένδυση που αναμένει να εγκριθεί από τη ΡΑΕ θα ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ, ενώ η μονάδα θα είναι κατασκευασμένη κι έτοιμη το φθινόπωρο του 2021.
Σύμφωνα με τη Euroxx μετά την πρόσφατη αδυναμία (10% υποχώρηση τον τελευταίο μήνα και 28% από τα ψηλά των 52 εβδομάδων των 10,76 ευρώ) η μετοχή διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο για το 2018 EV/EBITDA 5,3 φορές το οποίο κατά την άποψη της χρηματιστηριακής δεν αντικατοπτρίζει τα ισχυρά θεμελιώδη του ομίλου, τον καλό ισολογισμό, τη δημιουργία χρηματικών κεφαλαίων από το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων  και την υψηλή αναπτυξιακή προοπτική.
Επιπλέον ο όμιλος δεν έχει έκθεση στην Τουρκία και δεν εξάγει στις ΗΠΑ.
Τέλος η ΑΧΕ αναφέρει πως η εταιρική αναδιάρθρωση θα φέρει αξία στους μετόχους και οι υψηλές ελεύθερες ταμειακές ροές θα οδηγήσουν σε επιθετική απομόχλευση και καλά μερίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης