Τελευταία Νέα

Αλέξης Τσίπρας: Ενας... δυσλειτουργικός Πρωθυπουργός

tags :
Αλέξης Τσίπρας: Ενας... δυσλειτουργικός Πρωθυπουργός
Αναβάλλει τον ανασχηματισμό μόνο και μόνο επειδή δυσκολεύεται, δηλαδή, να πάρει αποφάσεις
Αλέξης Τσίπρας: Ενας... δυσλειτουργικός Πρωθυπουργός

Ο πολυθρύλητος ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετατίθεται για τις προσεχείς ημέρες, όπως όλα δείχνουν (αν και κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει σε αυτή τη χώρα), και βεβαίως η φράση «ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου» από την Ιθάκη ότι «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου» συνέτεινε στο να θεωρήσουν όλοι ότι παίρνει μικρή παράταση η «αναδόμηση»...
Τα σενάρια για την αναβολή του αναχηματισμού είναι πολλά. Οτι δήθεν δεν θέλησε ο Αλέξης Τσίπρας να χαλάσει τα επικοινωνιακά μηνύματα(!) που έστειλε από την Ιθάκη, ότι ο Πρωθυπουργός θέλει χρόνο να σκεφθεί ώστε να κάνει έναν δομικό ανασχηματισμό και ορισμένα άλλα.

Ο ΒΗΜΑτοδότης

Ως επικρατέστερο σενάριο αναβολής του ανασχηματισμού μεταφέρω την εκτίμηση που μου έκανε ένας παλαιός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, από αυτούς που τον βοήθησαν να ανέβουν στην εξουσία και εν συνεχεία απομακρύνθηκαν από κοντά του.
Ο κ. Τσίπρας, μου είπε, αναβάλλει τον ανασχηματισμό μόνο και μόνο επειδή είναι... δυσλειτουργικός. Δυσκολεύεται, δηλαδή, να πάρει αποφάσεις. Οσοι βρίσκονται κοντά του αντιλαμβάνονται πόσο δυσλειτουργικός είναι. Εδώ παραιτούνταν οι υπουργοί του και δυσκολευόταν να τους αντικαταστήσει. Ή ακόμα υπουργοί με πράξεις τους προκαλούσαν το περί δικαίου αίσθημα και τους άφηνε στη θέση τους, χωρίς καμία παρατήρηση. 
Σε κάθε περίπτωση η ονοματολογία, συνεχίζεται όπως και κάποιες «διαρροές» που δεν περνούν απαρατήρητες. Μεταξύ αυτών και η πληροφορία για υφυπουργοποίηση... «γνωστού δημοσιογράφου» κ.λπ. Δεν μπορώ πάντως να μη σημειώσω ότι επανακάμπτουν και τα σενάρια περί ενδιαφέροντος του νυν υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά να πάει στο υπουργείο Οικονομίας για να αναλάβει τον τομέα των επενδύσεων! Θυμίζω ότι και παλαιότερα διακινούνταν παρόμοιες πληροφορίες αλλά προσέκρουαν στη σθεναρή άρνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία, όπως εκτιμώ βάσιμα, παραμένει ακέραιη και τώρα. Με λίγα λόγια, αν όντως ο κ. Παππάς προσδοκά κάτι τέτοιο, μάλλον θα προσκρούσει στο «no pasaran» του Ευκλείδη...

http://www.bankingnews.gr/
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης