Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κέρκυρα - Επιστρέφουν στις εστίες τους οι κάτοικοι

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κέρκυρα - Επιστρέφουν στις εστίες τους οι κάτοικοι
Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι, από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, σε δασική έκταση, βορειοδυτικά του νησιού
Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας και εξαιτίας της οποίας εκκενώθηκε η περιοχή και απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι 110 κάτοικοι του χωριού Ραχτάδες.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Ανδρέας Ρίζος, από την πύρινη λαίλαπα τυλίχτηκαν στις φλόγες περισσότερα από 100 στρέμματα χορτολιβαδικής γης, ενώ πριν από λίγο δόθηκε σε κυκλοφορία και ο οδικός περιφερειακός δρόμος.
Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εναέριων δυνάμεων με καναντέρ και πεζετέλ και της εθελοντικής προσπάθειας που έγινε, η φωτιά οριοθετήθηκε πριν πέσει η νύχτα και οι ζημιές περιορίστηκαν μόνο σε αγροτολιβαδικές εκτάσεις, ενώ οι κάτοικοι των Ραχτάδων επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Η φωτιά ξέσπασε νωρίς σήμερα (23/8/2018) το μεσημέρι, από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, σε δασική έκταση, βορειοδυτικά του νησιού, ενώ αρχικά υπήρξε εκκένωση του χωριού.
«Ήταν σωτηρία η άμεση επέμβαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Εσωτερικών, που την καλέσαμε και ανταποκρίθηκε αμέσως στέλνοντας τρία καναντέρ», δήλωσε στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή.
Αντιμέτωποι με τη φωτιά βρίσκονται από νωρίς όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσία του νησιού, που κινητοποιήθηκε άμεσα, αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες εθελοντών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης