Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α. (24/08/2018)

tags :
Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α. (24/08/2018)
... Νωρίς για πανηγύρια
Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α. (24/08/2018)

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ-F.F. ΑΕΠΕΥ: Νωρίς για πανηγύρια με την αγορά να δοκιμάζει αντίδραση από το πολύ σημαντική ζώνη του 700. Το 725 σε ημερήσιο είναι το πρώτο επίπεδο αντίστασης που διάσπαση θα μας φέρει στο 736 ή το 744. Στο Intraday πήραμε αγοραστικό σήμα με την τελευταία έξοδο στις 9 Αυγούστου. Σε ημερήσιο είμαστε Short από τις 5/7. Πρώτο μέλημα στο μηνιαίο κλείσιμο πάνω από τις 736 μονάδες




ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – F.F. ΑΕΠΕΥ: 


ΓΔ@731,19- GFF: Διήμερη άνοδος στο Χ.Α. και χαμόγελα μετά από καιρό (με κλείσιμο και τις δύο ημέρες στο υψηλό ημέρας). Θυμίζουμε πως αυτή η αντίδραση ξεκίνησε στις πολύ ισχυρές στηρίξεις του ΓΔ (στις 700 μονάδες) και του τραπεζικού δείκτη (στις 685 μονάδες).

Και με την ευχή μας η αντίδραση να συνεχιστεί, θα αναφέρουμε πως μέχρι νεοτέρας η τεχνική εικόνα της αγοράς παραμένει πλήρως αρνητική. 
http://www.greekfinanceforum.com
  • Και για να μιλήσουμε για μια πρώτη ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας.
  • Ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι οι αντιστάσεις του ΓΔ στα επίπεδα των 745 και των 750 – 755 μονάδων.
  • Μετά από μια τέτοια επιστροφή θα μπορούσαμε και πάλι να γίνουμε αισιόδοξοι ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, αν και προσωπικά συνεχίζουμε να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί για την ποιότητα της τελευταίας αντίδρασης.
  • Με απλά λόγια, φοβόμαστε πως είναι μια τεχνική αντίδραση και τίποτα περισσότερο.



ΣΧΟΛΙΟ GFF: Προσωπικά δεν πιστεύουμε πως τα 40εκ που έγιναν κατά τη χθεσινή και προχθεσινή αντίδραση ήταν λίγα για ημερήσιος τζίρο (δεδομένης της περιόδου, αλλά λαμβάνοντας  υπόψη και τη μείωση των τιμών).
  • Ωστόσο για να κάνει η αγορά την υπέρβαση και να επιστρέψει υψηλότερα των 740 και 750 μονάδων, ο τζίρος θα πρέπει να αυξηθεί και άλλο και να μιλήσουμε για έναν τζίρο 50 με 55 εκ. ευρώ τουλάχιστον.
  • Σε διαφορετική περίπτωση, η αντίδραση θα μπορούσε να κορυφώσει στις 740 ή 750 μονάδες ή και περίπου εκεί που έκλεισε χθες ο ΓΔ και η αγορά να γυρίσει και πάλι, με κίνδυνο την επόμενη φορά να χαθούν οι στηρίξεις στις 700 – 710 μονάδες.

ΕΧΑΕ – GFF: Στα θετικά της χθεσινής ημέρας ήταν η άνοδος της μετοχής της ΕΧΑΕ (4,54 ευρώ, +5,09%), μετά από συνεχή πτώση πολλών εβδομάδων. Και λέμε θετικό. Γιατί αρκετές φορές στο παρελθόν, η μετοχή της ΕΧΑΕ έχει αποδειχθεί σηματωρός για τη συνολική πορεία της αγοράς (αν και αυτές οι επισημάνσεις θέλουν προσοχή). Είτε έτσι είτε αλλιώς, η εικόνα και της μετοχής της ΕΧΑΕ ήταν θετική, με όγκο 63.314 μετοχές, ούτε μικρός ούτε μεγάλος.  Όπως λίγο πολύ και για την αγορά. http://www.greekfinanceforum.com



ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ- ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ@new-economy.gr: 

Σε τεχνικό επίπεδο, ενθαρρυντικά ήταν τα τεχνικά μηνύματα του γενικού δείκτη σήμερα, καθώς κατάφερε να διασπάσει και τον κινητό μέσο όρο των δέκα ημερών, απομακρυνόμενος ακόμη περισσότερο από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 748 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 700 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Δεύτερη μέρα κερδών για τον Σαράντη, με την μετοχή να ολοκληρώνει και πάλι πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα €7,4184. Η μετοχή κατέγραψε κέρδη 1,65%, κι έκλεισε στα €7,4000.

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα ολοκλήρωσε η LAMDA Development, με την μετοχή να κλείνει τελικά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται οριακά, με την άνοδο να μην συνοδεύεται όμως από δυναμική, και με την αντίσταση να βρίσκεται στον ΚΜΟ200 ημερών, στα €6,2898. Η μετοχή σημείωσε κέρδη 1,64%, κι έκλεισε στα €6,2000.

Σημαντικά κέρδη για τον Μυτιληναίο, με την μετοχή να ολοκληρώνει τελικά πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στον ΚΜΟ50 ημερών, στα €8,5368. Η μετοχή πραγματοποίησε κέρδη 5,30%, κι έκλεισε στα €8,1400.

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα ολοκλήρωσε ο ΟΠΑΠ, με την μετοχή να κλείνει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, ακυρώνοντας το σήμα πώλησης, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €9,5433. Η μετοχή ενισχύθηκε 2,06%, κι έκλεισε στα €9,645.

Μικρές πιέσεις δέχθηκε ο ΟΤΕ, με την μετοχή να βρίσκει αντίσταση στα τρέχοντα επίπεδα, με το σήμα αγοράς όμως να παραμένει, και με την στήριξη να βρίσκεται στα €10,0931. Η μετοχή υποχώρησε οριακά 0,09%, κι έκλεισε στα €11,2000.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης