Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Οι αγορές ανησυχούν λόγω Fed – Μειώνεται η διάθεση ανάληψης ρίσκου

tags :
Nomura: Οι αγορές ανησυχούν λόγω Fed – Μειώνεται η διάθεση ανάληψης ρίσκου
Έντονη μεταβλητότητα τον Οκτώβριο κυρίως στη Wall Street αναμένει η Nomura
Μείωση της διάθεσης ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές διαπιστώνει η Nomura σε τεχνική της ανάλυση για την πορεία των αγορών, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τις πραγματικές προθέσεις της Fed αναφορικά με την εφαρμογή μίας πιο «σφιχτής» νομισματικής πολιτικής.
Η πρώτη ένδειξη ότι υπάρχει «απόσυρση» της διάθεσης ρίσκου καταγράφηκε στην πορεία του κινεζικού γουάν το οποίο διαμορφώθηκε στα 6,827 δολάρια από περίπου 6,90 που ήταν πριν.
Βέβαια γι’ αυτό υπάρχει η απάντηση καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (ΡΒΟC), προχώρησε στη διοχέτευση ρευστότητας την αγορά.
Ταυτόχρονα, όμως, η υποχώρηση του δολαρίου οδηγεί σε ανάκαμψη τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, με τον επονομαζόμενο «ηθικό επενδυτικό κύκλο» να επιστρέφει στο ραντάρ των επενδυτών.
Ο εν λόγω κύκλος περιλαμβάνει πιο ισχυρές τιμές για τα εμπορεύματα αλλά και υψηλότερες εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού.
Ταυτόχρονα όμως η πορεία του spread για το ETF DIREXION Shs ET/DAILY MSCI EMERGING, εκτιμάται ότι δεν θα αντιστρέψει την πορεία του, με την πιθανότητα αυτή να φθάνει μόλις στο 45% από άνω του 63% που ήταν πριν.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/edz9-0.jpg?itok=N1MBHctm

Σύμφωνα με τη Nomura ο Σεπτέμβριος 2018 θα είναι ένας «περίεργος μήνας» για τις αμερικανικές μετοχές, κάτι πάντως το οποίο αποτελεί και παράδοση στη Wall Street.
Αρκετά επενδυτικά κεφάλαια κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου επανεξετάζουν τις τοποθετήσεις τους, ενώ η Nomura εκτιμά ότι μετά από αυτήν την επανεξέταση οι αγορές μπορεί να βρεθούν, εντός του Οκτωβρίου 2018, αντιμέτωπες με έντονη μεταβλητότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης