Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα καταργήσω το νόμο Κατρούγκαλου, αποτελεί κίνητρο για φοροδιαφυγή - Τι απαντά η κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Θα καταργήσω το νόμο Κατρούγκαλου, αποτελεί κίνητρο για φοροδιαφυγή - Τι απαντά η κυβέρνηση
Η ΝΔ έχει ήδη επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει ένα νέο εντελώς βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έχει καμία θέση
(upd)Την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι «όχι μόνο επειδή επέβαλε πρόσθετες άδικες μειώσεις στους συνταξιούχους, αλλά, κυρίως, διότι η "λογική" του είναι τιμωρητική προς τους εργαζομένους».
Σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει πως θα προχωρήσει και σε αλλαγή του εκλογικού νόμου ενώ δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξει καμία παροχολογία στη ΔΕΘ.
Όπως τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης «η ΝΔ έχει ήδη επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει ένα νέο εντελώς βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έχει καμία θέση».
Χαρακτηρίζει μάλιστα το άθροισμα της φορολογική και ασφαλιστικής επιβάρυνσης που προκάλεσε "πρωτοφανές", το οποίο «αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για φοροδιαφυγή».
Σχετικά με την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε κάποια λίστα παροχών ή διορισμών, ενώ αναφέρει ότι ελπίζει και ο κ. Τσίπρας να πράξει κάτι ανάλογο.
"Όχι μόνο γιατί δεν θα τον πιστέψει κανείς, αλλά γιατί όσα λέγονται στη χώρα μας παρακολουθούνται πλέον και από τις αγορές που είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουν αρνητικά", δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Προσθέτει δε, ότι "οι αγορές οι οποίες πλέον μας παρακολουθούν με το μικροσκόπιο, θα αντιμετωπίσουν με τεράστια καχυποψία οποιαδήποτε δήλωση εκπέμψει το μήνυμα ότι επανερχόμαστε στις παλιές κακές συνήθειες που μας οδήγησαν στην κρίση. Και αυτό οφείλει να το συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας.
Αν, με μια ανεύθυνη παροχολογία, εκτινάξει το κόστος δανεισμού, θα έχει διαπράξει άλλη μια εγκληματική ενέργεια εις βάρος της χώρας μας".
Ο κ. Μητσοτάκης επίσης ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητα της χώρας.
Παράλληλα τονίζει ότι θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας βλέπει την ακραία πόλωση ως το τελευταίο του σωσίβιο, αλλά αυτή η τακτική δεν θα αποτρέψει την οριστική του ήττα. "Εκτιμώ, μάλιστα, ότι η τακτική αυτή θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ", δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι "η κοινωνία σήμερα δεν θέλει άλλες ανούσιες αντιπαραθέσεις.
Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του αναφέρεται και στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας: "στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία.
Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη.
Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη".
Σημειώνεται ότι η δήλωση του προέδρου της ΝΔ περί κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου πυροδότησε τόσο την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και του Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, όσο  και της υπουργού Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, η οποία τόνισε ότι η ΝΔ είναι υπερ της ιδιωτικής ασφάλισης, αλλά και των ΑΝΕΛ.
 
Μαξίμου: Μακάρι να έδινε συνεντεύξεις συχνότερα

«Με τη συνέντευξή του σήμερα στα ΝΕΑ, ο κ. Μητσοτάκης μας βγάζει από τον κόπο να αναδεικνύουμε τις ανατριχιαστικές πλευρές της πρότασης του για τη χώρα, αφού το κάνει μόνος του», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ.
Όπως σημειώνει το Μαξίμου «όταν ο λαός ακούει για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, νέο ασφαλιστικό νόμο και ανταγωνιστικότητα από τον κο Μητσοτάκη ξέρει καλά τι τον περιμένει: απολύσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτική ασφάλιση και απορρύθμιση.
Αυτό είναι το μνημόνιο του κου Μητσοτάκη, που εμφανίστηκε για άλλη μία φορά εμπαθής, αλαζονικός, φίλος των ολιγαρχών και κυρίως ακροδεξιός».
«Μακάρι να έδινε συνεντεύξεις συχνότερα», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Βούτσης: Ευθεία προσχώρηση στη λογική της ιδιωτικής ασφάλισης

Αυτό που ενδιαφέρει την Αξιωματική Αντιπολίτευση «στο ασφαλιστικό είναι η απόσπαση από την απόλυτη δημόσια δέσμευση της κάλυψης των συντάξεων και η ευθεία προσχώρηση στη λογική των τριών πυλώνων και της ιδιωτικής ασφάλισης», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ότι θα καταργήσει το "νόμο Κατρούγκαλου".
Ειδικότερα, ο κ. Βούτσης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει πενία και ένδεια προγραμματικής πολιτικής και άρθρωσής της από την πλευρά της  Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αυτό που κυρίως την ενδιαφέρει στο ασφαλιστικό είναι η απόσπαση από την απόλυτη δημόσια δέσμευση της κάλυψης των συντάξεων και η ευθεία προσχώρηση στη λογική των τριών πυλώνων και της ιδιωτικής ασφάλισης».
Πρόσθεσε πως «αυτό είναι το ζήτημα το οποίο υποκρύπτεται τεχνηέντως πίσω από αυτή τη ρητορική επιφάνειας.
Αυτό το παράθυρο ανοίγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ είναι υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης

«Η ΝΔ είναι υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης», δηλώνει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη σε εφημερίδα του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μιλά για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
Όπως τονίζει η Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου,  «η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να καταργήσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του νόμου 4387/16, όπως δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της πολιτικής επιλογής και στόχευσης της ΝΔ να υπονομεύσει και να απαξιώσει το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης».
Η ίδια υπενθυμίζει ότι «πριν λίγο καιρό, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ (29/05/2018) ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε «για ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων» όπου «το κλειδί είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα».
Ο κ. Μηταράκης, αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, πριν λίγες μέρες δήλωνε σε συνέντευξή του (Insurance World 13/08/2018) ότι «συνταξιοδοτικό χωρίς ιδιωτική ασφάλιση δεν υπάρχει» και περιέγραψε τα βήματα ενίσχυσης της ιδιωτικής ασφάλισης από τη ΝΔ.
Υπερηφανεύτηκε μάλιστα που «στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβριο οι σύνεδροι ψήφισαν υπέρ του δικαιώματος να επιλέγουν μεταξύ του ΕΦΚΑ και ιδιωτικού παρόχου ασφάλισης και υγείας, σε ποσοστό 63,7%».
Ο κ. Σταϊκούρας, τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, υποσχέθηκε στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (7/6/2018) ένα ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της ιδιωτικής ασφάλισης».
Σύμφωνα με την υπουργό, «η ΝΔ είναι υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης και αυτό δεν είναι είδηση.
Το επιβεβαιώνει και η πολιτική που εφάρμοσε και χρεοκόπησε το ασφαλιστικό σύστημα παραδίδοντάς το με 1,1 δισ. ευρώ έλλειμμα, μετά από 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων και με απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές».
Υπογραμμίζει ότι «τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη συνεπάγονται την επιστροφή του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνθήκες χρεοκοπίας, αναξιοπιστίας και ελλειμμάτων, με παράλληλη ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης για τους λίγους», ενώ «στον αντίποδα των σχεδιασμών τους, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της για τη διαρκή ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, έχοντας μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια μετατρέψει το θηριώδες έλλειμμα που παρέλαβε σε πλεόνασμα, έχοντας διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος, εξοφλώντας τις εκκρεμείς συντάξεις, και αποκαθιστώντας αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων».
 «Οι πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία είναι πίσω μας και τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για επιστροφή σε αυτές θα παραμείνουν ασεβείς πόθοι», καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.

Τοσουνίδης (ΑΝΕΛ): Ο Κυριάκος το είδε πάλι, ήτανε λέει Πρωθυπουργός

«Ο Κυριάκος το είδε πάλι, ήτανε λέει Πρωθυπουργός!!!», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θ. Τοσουνίδης, σχολιάζοντας  τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη.
 «Όνειρο είναι, μη τον ξυπνάτε…», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης