Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφυγε στα 81 του χρόνια ο Αμερικανός γερουσιαστής John McCain - Ζήτησε να μην παραστεί ο Trump στην κηδεία

Έφυγε στα 81 του χρόνια ο Αμερικανός γερουσιαστής John McCain - Ζήτησε να μην παραστεί ο Trump στην κηδεία
Τη θλίψη τους για την απώλεια του John McCain εξέφρασαν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama και η σύζυγός του Michel
Έφυγε σε ηλικία 81 ετών ο αμερικανός ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής John McCainβετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία το 2008 απέναντι στον Barack Obama.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πέθανε το Σάββατο, (25/8) έχοντας κοντά του την οικογένειά του. Είχε διαγνωστεί με γλοιοβλάστωμα, μία επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο τον Ιούλιο του 2017 και τον περασμένο Απρίλιο υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για λοίμωξη στο έντερο.
Την περασμένη Παρασκευή η οικογένειά του είχε ανακοινώσει ότι αποφάσισε να σταματήσει τη θεραπεία, στην οποία υποβαλλόταν.
Ο ήρωας πολέμου, όπως χαρακτηρίζεται από σύσσωμο τον αμερικανικό Τύπο, και πολύπειρος πολιτικός, είχε έξι θητείες στη Γερουσία..
Η κόρη του, Megan τον αποχαιρέτισε με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Twitter, στο οποίο τόνιζε ότι το καθήκον της στο εξής θα είναι να ανταποκριθεί «στο παράδειγμα της ζωής του, τις προσδοκίες και την αγάπη του».
«Οι ημέρες και τα χρόνια δεν θα είναι τα ίδια χωρίς τον πατέρα μου- αλλά θα υπάρξουν καλές ημέρες, γεμάτες ζωή και αγάπη, χάρη στο παράδειγμα που μας έδωσε» έγραψε σε ανάρτησή της.
«Ο Γερουσιαστής της Αριζόνα γεννήθηκε στην αυγή του «Αμερικανικού Αιώνα»- σε μία εποχή, που οι ΗΠΑ βρίσκονταν στο απόγειο της πολιτικής, στρατιωτικής και πολιτιστικής ισχύος τους. Πεθαίνει στο λυκόφως της ηλικίας, την ώρα που το αμερικανικό έθνος επιλέγει την εσωστρέφεια, ορθώνοντας τείχη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, προκειμένου να απομονώσει ευαυτόν από τον υπόλοιπο κόσμο» γράφει στον επικήδειό του το BBC.
«Πιλότος του ναυτικού, που υπέστη βασανιστήρια στο Βιετνάμ, σκαρφάλωσε στην κορυφή της εξουσίας στην Ουάσιγκτον ως μέλος του Κογκρέσου. Τον οδηγούσαν η φιλοδοξία, τα συντηρητικά ένστικτα ενός στρατιωτικού, αλλά και η διάθεση επανάστασης... Ήταν ένα από τα τελευταία "λιοντάρια" της Γερουσίας» γράφουν οι New York Times.

Συλλυπητήρια από Obama - Trump

Τη θλίψη τους για την απώλεια του John McCain εξέφρασαν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama και η σύζυγός του Michel..
Σύμφωνα με τον Obama, ο ίδιος και ο McCain μοιράζονταν την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ είναι "μια χώρα όπου τα πάντα είναι δυνατά — κι ότι η ιδιότητα του πολίτη είναι πατριωτικό μας καθήκον, για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα παραμείνει έτσι για πάντα".
«Ανήκαμε σε διαφορετικές γενεές, προερχόμαστε από τελείως διαφορετικά υπόβαθρα, κι αναμετρηθήκαμε στο υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής", αλλά "μοιραζόμασταν, παρ' όλες τις διαφορές μας, την πίστη σε κάτι υψηλότερο: τα ιδεώδη για τα οποία γενεές Αμερικανών και μεταναστών έδωσαν αγώνες, έδωσαν μάχες, θυσιάστηκαν".
Ελάχιστοι ανάμεσά μας δοκιμάστηκαν με τον τρόπο που είχε δοκιμαστεί κάποτε ο Τζον, ή χρειάστηκε να δείξουν το θάρρος που έδειξε εκείνος. Αλλά όλοι μας (...) θα θέλαμε να βρίσκουμε το θάρρος να βάζουμε το ευρύτερο καλό πάνω από το δικό μας» ανέφερε ο πρώην αμερικανός πρόεδρος..
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του γερουσιαστή έστειλε και ο πρόεδρος Trump.
«Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια και τον σεβασμό μου στην οικογένεια του γερουσιαστή John McCain. Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας!", έγραψε ο Trump στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Η σχέση των δύο ανδρών ήταν εξαιρετικά τεταμένη τα τελευταία χρόνια, με τους δύο ρεπουμπλικάνους πολιτικούς να συγκρούονται όλο και πιο συχνά δημόσια και να εκφράζονται ο ένας για τον άλλο με περιφρόνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι μια από τις τελευταίες του επιθυμίες ήταν να μην παρευρεθεί στην κηδεία του ο Trump.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης