Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Τι φοβούνται οι... ψύχραιμοι και η πίκρα τιου Ευκλείδη Τσακαλώτου

tags :
Τι φοβούνται οι... ψύχραιμοι και η πίκρα τιου Ευκλείδη Τσακαλώτου
Μόνον που ο Τσίπρας του 2018 δεν είναι ο Τσίπρας του 2014!
Τι φοβούνται οι... ψύχραιμοι και η πίκρα τιου Ευκλείδη Τσακαλώτου

Ποιον βοηθάει η καλλιέργεια κλίματος έντασης και πόλωσης; Η εμπειρία έχει δείξει ότι ωφελεί το πρώτο στις δημοσκοπήσεις κόμμα! Ποιος όμως να το σκεφθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχουν ηχήσει τα τύμπανα του πολέμου... Ωστόσο οι πιο ψύχραιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξεχνούν. Και  φοβούνται μήπως η διχαστική ρητορική του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα από την Ιθάκη τού γυρίσει μπούμερανγκ. Κατά την άποψη έμπειρου κομματικού παράγοντα, «δεν ήταν πολωτικό το διάγγελμα του κ. Τσίπρα αλλά σίγουρα υποκρύπτει στρατηγική έντασης». Κάτι που στην προκειμένη περίπτωση μάλλον βοηθάει τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει επιλέξει μια στρατηγική μετρημένων τόνων.

Και μια και ο λόγος για το διάγγελμα Τσίπρα, θα προσθέσω σε όσα έχουν ειπωθεί για το βαθύτερο διχαστικό και πολωτικό πνεύμα που το χαρακτήριζε μία ακόμα παράμετρο: το... «μόνο εγώ μπορώ!», όπως ήταν το «μήνυμα» που ήθελε να στείλει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος παίρνει εμφανώς όλο το παιχνίδι επάνω του, όπως έδειξε και η επαφή με τον λαό της Ιθάκης ενώ όλοι γύρω του εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτόν. Μόνο που ο Τσίπρας του 2018 δεν είναι ο Τσίπρας του 2014!
______________
Ο ΒΗΜΑτοδότης
______________

Μέσα σε όλο αυτό το διχαστικό κλίμα του διαγγέλματος της Ιθάκης, υπήρξε και ένας υπουργός που, όπως έμαθα, δεν έκρυβε την πικρία του. Είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (αρχιτέκτονας κατά πολλούς της εξόδου από τα μνημόνια), ο οποίος, όπως έμαθα, θεωρεί ότι με το διάγγελμα της Ιθάκης και έτσι όπως παρουσιάστηκε χάθηκε η χρυσή ευκαιρία να φανερωθεί η επιτυχία της ολοκλήρωσης του προγράμματος. Τώρα θα μου πείτε, πώς εκδηλώνει ένας υπουργός την πίκρα του; Με δύο τρόπους: διά της σιωπής και διά της απομάκρυνσης. Ηταν στην Πρέβεζα όταν ο κ. Τσίπρας έκανε το διάγγελμα, θα μπορούσε σε λιγότερο από δύο ώρες να βρεθεί στην Ιθάκη, αλλά προτίμησε να κάνει βόλτα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, σιωπώντας μαζί με... τη Σκάρλετ Τζοχάνσον, όπως έδειξε και το T-shirt που φορούσε.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης