Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Κανένα καλάθι παροχών από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ – Κοστολογημένες και στοχευμένες εξαγγελίες

Ζαχαριάδης: Κανένα καλάθι παροχών από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ – Κοστολογημένες και στοχευμένες εξαγγελίες
Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του δεν θέλουν να μοιράσουν λεφτά που δεν υπάρχουν είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να κρατά κανένα καλάθι παροχών διατύπωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
«Θα υπάρχουν εξαγγελίες στοχευμένες και κοστολογημένες με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και τις γιγαντιαίες ανάγκες που έχει η κοινωνία μας να αρχίσει να ανακάμπτει, να ανασυγκροτείται και να ανακουφίζεται μετά από αυτά τα οκτώ δύσκολα χρόνια.
Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν είναι μια κυβέρνηση που θέλει να μοιράσει λεφτά που δεν υπάρχουν, δεν είναι μια κυβέρνηση που θέλει να γυρίσει τη χώρα στην περίοδο των δίδυμων ελλειμμάτων και των χρεών, που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία το 2009-2010», τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος χαρακτήρισε βαθιά αντικοινωνική την ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη.
Όσον αφορά τη δήλωση του κ.Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου, ο κ.Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι ο ΕΦΚΑ αυτή τη στιγμή είναι πλεονασματικός.
«Μετά από πολλά χρόνια έχουμε πλεόνασμα, δεν έχουμε ελλείμματα στο ασφαλιστικό μας σύστημα.
Το 80% των συμπολιτών μας πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές σήμερα σε σχέση με αυτές τις οποίες πλήρωνε πριν.
Βεβαίως υπάρχει και ένα 20% που πιέζεται περισσότερο και σε κάποιες περιπτώσεις, ιδίως όταν αθροίζονται φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, υπάρχει μια αδικία, μία πίεση και θα πρέπει να δούμε και εμείς τώρα που ομαλοποιείται αυτή η κατάσταση πώς μπορεί αυτή η δύσκολη συνθήκη να διορθωθεί.
Αυτή η διακήρυξη του κ. Μητσοτάκη έχει να κάνει με στόχο να πάμε σε ένα άλλο ασφαλιστικό σύστημα, όπου δεν θα εγγυάται το κράτος την πρόνοια την κοινωνική, την ασφαλιστική και τη συνταξιοδοτική και σε ένα σύστημα μεικτό, όπου θα είναι κάποια ελάχιστα εγγυημένα και τα υπόλοιπα θα είναι στην ιδιωτική πρωτοβουλία» είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε ο κ.Ζαχαριάδης, η κυβέρνηση έχει πλέον στα χέρια της τη δυνατότητα να εφαρμόσει πολιτικές που είναι πιο κοντά στη λογική της, αν και υποστήριξε ότι «μαγικά πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη δεν μπορούν να γίνουν».
«Προτεραιότητες είναι η στήριξη του κόσμου της εργασίας και με την αύξηση κατώτατου μισού και με επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων και με την αυστηροποίηση νομοθεσίας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος σχετικά με το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, εκτίμησε ότι «συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για μια επ' αόριστον αναστολή αυτού του μέτρου καθώς τα δημοσιονομικά αποτελέσματα στο πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης, αλλά και τα μεγέθη του ΕΦΚΑ δικαιολογούν μια τέτοια πρόταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης