Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα - Είχε βυθιστεί στο σκοτάδι από τα ξημερώματα της Κυριακής (26/8)

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα - Είχε βυθιστεί στο σκοτάδι από τα ξημερώματα της Κυριακής (26/8)
Ο ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Ύδρας
Την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από τις 15.10 σήμερα το μεσημέρι ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.
Τα συνεργεία του Διαχειριστή εντόπισαν και αποκατέστησαν βλάβη στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα μέσω του οποίου γίνεται τώρα η ηλεκτροδότηση.
Ωστόσο συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο ενώ παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη συνολικής ισχύος 3 ΜW, τα οποία σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ διασφαλίζουν την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.
Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει τέλος για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα - Χωρίς ρεύμα και νερό για δεύτερο 24ωρο – Θα στραφούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου λέει ο δήμαρχος

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από το μπλακ άουτ που σημειώθηκε χθες (26/8/2018) στην Ύδρα, κήρυξε το νησί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Ταφύλλης.
Αν και ακόμα δεν είναι γνωστή η έκταση και η περιοχή της βλάβης, το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα Δευτέρα 27/8 καθώς στο νησί μεταφέρονται με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού δυο μεγάλες γεννήτριες ενώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υδροδότησης, το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε μια υδροφόρα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης έκανε λόγο για κακή εκτίμηση από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, τονίζοντας ότι ο δήμος θα στραφεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.
«Ακόμα και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το ακριβές σημείο της βλάβης και η έκτασή της» ανέφερε ο κ.Κουκουδάκης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες ότι το πρόβλημα προέκυψε από βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Παναγιώτης Χατζηπέρος, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι «από τις 2 τα ξημερώματα βρίσκεται στην Ύδρα υδροφόρα του πολεμικού ναυτικού και επίσης μεταφέρονται στο νησί γεννήτριες, για να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν μέσα στο κατακαλόκαιρο να μένει το νησί χωρίς ρεύμα.
Αν και η Ύδρα τροφοδοτείται από τις δύο εναλλακτικές πλευρές, δυστυχώς και οι δύο είναι εκτός».
«Άμεσα κινήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να εντοπίσει πού έχει γίνει η βλάβη, ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο διότι το δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι υποθαλάσσιο» τόνισε ο κ. Χατζηπέρος και υπογράμμισε ότι «προβλήματα υπήρξαν και στην υδροδότηση, διότι το νησί έχει αφαλάτωση, η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν υπάρχει ρεύμα».
Πάντως, ο δήμαρχος Ύδρας δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ -επικαλούμενος δηλώσεις των αρμοδίων- ότι μετά το μεσημέρι, τόσο η υδροδότηση όσο και η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα θα έχουν αποκατασταθεί.
«Σιγά- σιγά αποκαθίσταται το πρόβλημα υδροδότησης, με τον προσωρινό τρόπο της υδροφόρας του πολεμικού ναυτικού και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση του» ανέφερε ο δήμαρχος Ύδρας και πρόσθεσε ότι «αναμένονται και δύο μεγάλες γεννήτριες που θα ηλεκτροδοτήσουν το νησί».
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΔΕΔΔΗΕ την Κυριακή τα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αντιμετώπιζαν βλάβη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης