Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul Institute: Η πτώση της Τουρκίας προάγγελος του χάους που θα υπάρξει στις ΗΠΑ

Ron Paul Institute: Η πτώση της Τουρκίας προάγγελος του χάους που θα υπάρξει στις ΗΠΑ
Ron Paul Institute: Η πτώση της Τουρκία προάγγελος του χάους που θα γίνει στις ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump επέβαλε πρόσφατα κυρώσεις στην Τουρκία για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση του Αμερικανού παστορα A. Branson από την τουρκική κυβέρνηση.
Η Τουρκία ανταποκρίθηκε αυξάνοντας τους δασμούς στις αμερικανικές εξαγωγές.
Ο εμπορικός πόλεμος κατηγορείται για την κατάρρευση του νομίσματος της Τουρκίας, της λίρας.
Ενώ οι κυρώσεις μπορεί να έχουν παίξει ρόλο, η νομισματική κρίση της Τουρκίας έχει τις ρίζες της στις δημοσιονομικές και (ιδιαίτερα) νομισματικές πολιτικές της τουρκικής κυβέρνησης αναφέρει σε ανάλυσή του το αμερικανικό think tank The Ron Paul Institute for Peace & Prosperity.
Τα τελευταία επτά χρόνια, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει τριπλασιάσει την προσφορά χρήματος και μείωσε τα επιτόκια στο 4,5%.
Ενώ η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν υιοθέτησε την πρόταση του Ben Bernanke να "ρίξει χρήματα από ελικόπτερα", οι Τούρκοι πολιτικοί εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής για να αυξήσουν τις επιδοτήσεις σε αρκετά μπλοκ ψηφοφόρων.
Τα αποτελέσματα της πληθωριστικής πολιτικής από την τουρκική κυβέρνηση δεν προκαλούν έκπληξη σε κανέναν εξοικειωμένο με την αυστριακή οικονομία ή την οικονομική ιστορία.
Η Τουρκία μαστίζεται τώρα με τεράστια ελλείμματα, ένα καταρρέον νόμισμα και μια επικείμενη οικονομική κρίση, καθιστώντας την επόμενη υποψήφια για διάσωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Federal Reserve.
Ο συνδυασμός των χαμηλών επιτοκίων της Τουρκίας, της δημιουργίας χρημάτων και των τεράστιων κυβερνητικών δαπανών για την "τόνωση" της οικονομίας παραλληλίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα τελευταία δέκα χρόνια.
Χωρίς δραστικές αλλαγές στις δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές, το οικονομικό πρόβλημα στην Αμερική βρίσκεται κοντά.
Το πολύ μεγάλο και αυξανόμενο ομοσπονδιακό χρέος των ΗΠΑ θα προκαλέσει μεγάλη κρίση, καθώς το χρέος της κυβέρνησης θα είναι μη βιώσιμο.
Αντί να μειώσουν τις δαπάνες ή να αυξήσουν τους φόρους, οι πολιτικοί αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για να κάνουν το "βρώμικο" έργο τους μέσω πληθωρισμού.
Μπορούμε ακόμη να δούμε το "πείραμα" της Fed με αρνητικά επιτόκια, τα οποία θα τιμωρούσαν τους Αμερικανούς οι οποίοι αποταμιεύουν.
Η νομισματοποίηση του ομοσπονδιακού χρέους θα διαβρώσει την αγοραστική δύναμη του δολαρίου και θα αποδεκατίσει τους Αμερικανούς μεσαίας και εργατικής τάξης που ήδη βλέπουν κέρδη από τα εισοδήματά τους να καταναλώνονται από τον πληθωρισμό.
Εάν είμαστε τυχεροί, η επόμενη ύφεση που προκάλεσε η Fed θα προκαλέσει μόνο μια αναζωπύρωση του στασιμοπληθωρισμού της δεκαετίας του 1970.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι το είδος του ευρέως διαδεδομένου οικονομικού χάους που έχει να λάβει χώρα στις ΗΠΑ από τη Μεγάλη Ύφεση.
Η ανάπτυξη του πολιτιστικού μαρξισμού, η διαδεδομένη πνευματική νοοτροπία και η προθυμία των κομμουνιστών διαφόρων πλευρών να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη ενάντια στους πολιτικούς αντιπάλους τους, υποδηλώνει ότι αυτή η οικονομική κρίση θα οδηγήσει σε αναταραχές που θα χρησιμοποιηθούν για να δικαιολογήσουν νέες καταστολές της ατομικής ελευθερίας.
Δεδομένου ότι η κρίση θα οδηγήσει σε απόρριψη του παγκόσμιου νομισματικού καθεστώτος του δολαρίου, οι ιδιώτες θα πρέπει να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις όπως ο χρυσός και άλλα πολύτιμα μέταλλα.
Η αποκατάσταση ενός νομισματικού συστήματος ελεύθερης αγοράς θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για το κίνημα της ελευθερίας.
Άλλες προτεραιότητες περιλαμβάνουν το τερματισμό της παρεμβατικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τη μείωση των δαπανών σε όλους τους τομείς, την ανατροπή του κράτους επιτήρησης, την προστασία όλων των πολιτικών ελευθεριών και τον έλεγχο (και τον τερματισμό) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Εάν κάνουμε τις δουλειές μας, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ειρήνης, ευημερίας και ελευθερίας στην κορυφή της στάχτης του κράτους πρόνοιας-πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης