Συρία: Καταγγελία-σοκ, παιδιά απήχθησαν για να θανατωθούν σε σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά

Συρία: Καταγγελία-σοκ, παιδιά απήχθησαν για να θανατωθούν σε σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά
Απήχθησαν 40 παιδιά για να θανατωθούν στη «ψεύτικη επίθεση με χημικά του Assad», σύμφωνα με συριακά μέσα
Σε μία πρωτοφανή καταγγελία προχωρά η «Al-Watan Online» στη Συρία, μεταδίδοντας πως, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής περισσότερα από 40 παιδιά είχαν εξαφανιστεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες και πιθανότατα είχαν απαχθεί από ένοπλες πολιτοφυλακές, ειδικά το μέτωπο Al-Nusra, σε διάφορα μέρη της Ιντλίμπ.
Ειδικότερα, οι τρομοκρατικές ομάδες έχουν απαγάγει περισσότερα από 40 παιδιά για να τα θανατώσουν σε σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά που υποτίθεται ότι θα έχει γίνει από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας κατ' εντολή του Προέδρου Bashar al-Assad, σε περίπτωση που αποφασιστεί να υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση κατά της επαρχίας Ιντλίμπ.
Οι πηγές ανέφεραν ότι τα περισσότερα από τα παιδιά είχαν απαχθεί από τις πόλεις al-Zarba και Khan Touman στη νότια επαρχία του Χαλεπίου και της Χαν αλ-Ασσάλ και τις Ταρμανίν και τον Αταρίμ στη δυτική ύπαιθρο και από τους καταυλισμούς του Qah και Atmeh και το χωριό Salwa στη βορειοδυτική ύπαιθρο στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς και στις πόλεις Basamas, Jouzif, Mar'ian και al-Rami στην περιοχή Jabel Zawiya νότια του Ιντλίμπ, τα οποία είναι τα πιο σημαντικά οχυρά της al-Nusra.
Οι πηγές εξέφρασαν την ανησυχία των κατοίκων ότι τα παιδιά τους θα θανατωθούν στο «χημικό θέατρο», για το οποίο προειδοποίησε προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μετά την παρακολούθηση κλειστών φορτηγών που μετέφεραν δηλητηριώδες χλώριο, στο δρόμο που οδηγεί από τη διέλευση του Bab al-Hawa στα χωριά Jisr al-Shughour στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας, η οποία πιστεύεται ότι είναι η επιλεγμένη περιοχή για την... παράσταση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον της Συρίας εάν χρησιμοποιηθούν χημικά προϊόντα, όπως συνέβη στην ανατολική Γκούτα και το Χαν Σέικουν στην νότια Ιντλίμπ, με μέλη της Πολιτικής Άμυνας, γνωστά ως «Λευκά κράνη» παρουσία ξένων πρακτόρων όπως της Βρετανίας, αναφέρει το δίκτυο Al-Watan Online.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS