Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πλήγμα για την EBRD η οικονομική κρίση στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Moody's

Πλήγμα για την EBRD η οικονομική κρίση στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Moody's
Moody's: Credit negative για την EBRD η οικονομική κρίση στην Τουρκία 
Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Τουρκία αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά (credit negative) την πιστωτική ποιότητα των αναπτυξιακών τραπεζών European Bank for Reconstruction and Development (EBRD, Aaa, σταθερό) και Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB, A2, σταθερό), εκτιμά σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
Ειδικότερα, η EBRD διαθέτει σημαντικό όγκο δραστηριοτήτων στην Τουρκία, ήτοι άνω του 20% επί των λειτουργικών της περιουσιακών στοιχείων.
Η Τράπεζα παρουσιάζει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 230 ενεργών έργων στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της αγροτικής βιομηχανίας, της βιομηχανίας και του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Τουρκίας.
«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία θα επηρεάσουν τόσο την κερδοφορία της EBRD, όσο και την ποιότητα του ενεργητικού.
Ωστόσο, ο αντίκτυπος κρίνεται διαχειρίσιμος, δεδομένης της ισχυρής οικονομικής θέσης της Τράπεζας», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της EBRD θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα κατά τα επόμενα χρόνια, με αρνητική συνεισφορά από την Τουρκία, ωστόσο η Τράπεζα απολαμβάνει μία ισχυρή κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας και συνετή διαχείριση του κινδύνου, που υποστηρίζονται από το υψηλό προβλέψεων.
Σε ό,τι αφορά στην BSTDB, εμφανίζεται πιο εκτεθειμένη στην τουρκική οικονομία, με 274 εκατ. ευρώ ή το 23% των συνολικών περιουσιακών της στοιχείων του ενεργητικού της.

Διαβάστε: Νέο «χαστούκι» της Moody's στην Τουρκία, υποβαθμίζονται 20 τράπεζες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης