Στην Αυστρία ο Κοτζιάς για την άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ - Στο επίκεντρο Μέση Ανατολή και Δυτικά Βαλκάνια

Στην Αυστρία ο Κοτζιάς για την άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ  - Στο επίκεντρο Μέση Ανατολή και Δυτικά Βαλκάνια
Η Σύνοδος θα αρχίσει τις εργασίες της αύριο Παρασκευή 31/8
Στην Αυστρία θα βρεθεί αύριο Παρασκευή 31/8 ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπο Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, θα επικεντρωθούν στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράν, Ειρηνευτική Διαδικασία), τις διατλαντικές σχέσεις και τα Δυτικά Βαλκάνια.
Επίσης, θα συζητηθεί η ενδυνάμωση του ρόλου της πολυμερούς διπλωματίας, παρουσία των υποψηφίων προς ένταξη στην ΕΕ κρατών.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνάντησης, ο κ. Κοτζιάς θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας της Αυστριακής Προεδρίας, με θέμα «Κρίσιμες Υποδομές και Ψηφιοποίηση».
Ακολούθως ο υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για την Κροατία, όπου το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στο Ντουμπρόβνικ Φόρουμ με θέμα «Ενισχύοντας την ανθεκτικότητα, η Μεσόγειος, η Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια».
Υπενθυμίζεται πως ο κ.Κοτζιάς ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη του στην Κίνα όπου είχε σημαντικές επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και επενδυτές.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS