Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση 0,4% στις καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ τον Ιούλιο 2018 - Σε υψηλό 6ετίας ο πληθωρισμός

Αύξηση 0,4% στις καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ τον Ιούλιο 2018 - Σε υψηλό 6ετίας ο πληθωρισμός
Ο ετήσιος δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) αυξήθηκε στο 2,3% -το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012
Αύξηση κατέγραψαν τον Ιούλιο του 2018 οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ ένας δείκτης για τον πληθωρισμό ανήλθε σε υψηλό 6ετίας, όπως προκύπτει από επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα (30/8/2018).
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, έναντι αύξησης επίσης 0,4% του Ιουνίου, ενώ και οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των δαπανών κατά 0,4%.
Προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 0,3% του Ιουνίου.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) - που αποτελεί τον προτιμώμενο δείκτη τιμών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) - αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι αύξησης 0,1% του Ιουνίου, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε στο 2,3% -το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012- από 2,2% τον Ιούνιο.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός PCE αυξήθηκε στο 2% -για πρώτη φορά από τον Μάρτιο και μόλις δεύτερη φορά από το 2012- από 1,9% τον Ιούνιο.
Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών αυξήθηκε κατά 0,3% τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 0,4% του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης