Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υπό επιτήρηση για υποβάθμιση η Αργεντινή, στο «Β+» παραμένει η αξιολόγηση

S&P: Υπό επιτήρηση για υποβάθμιση η Αργεντινή, στο «Β+» παραμένει η αξιολόγηση
Προ των πυλών η υποβάθμιση της Αργεντινής από τη Standard & Poor's
Υπό επιτήρηση για υποβάθμιση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (90 ημέρες) έθεσε τις αξιολογήσεις της Αργεντινής η Standard & Poor's, εν μέσω οικονομικής κρίσης για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής –μέχρι πρότινος το outlook ήταν σταθερό.
Ο αμερικανικός οίκος διατήρησε σε «Β+» και «Β» τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, αντίστοιχα.
Η S&P επικαλείται τον πληθωρισμό αλλά και την έντονη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ειδικά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, που θα μπορούσε να υπονομεύσει την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων οικονομικής προσαρμογής.
Η δέσμευση της κυβέρνησης του Προέδρου Mauricio Macri για τη σταθεροποίηση της οικονομίας με μέτρα λιτότητας, μετά και την προσφυγή στο ΔΝΤ, αναμένεται να βοηθήσει στη διατήρηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης και στην πρόσβαση της κυβέρνησης στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα.
«Ο συνδυασμός του επίμονα υψηλού πληθωρισμού και της συναλλαγματικής ισοτιμίας, ενδέχεται να οδηγήσει σε υποβάθμιση.
Οι αξιολογήσεις της Αργεντινής αντικατοπτρίζουν τα αδύναμα δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, το μέτριο οικονομικό προφίλ και την αδύναμη θεσμική αποτελεσματικότητα», σχολιάζει ο οίκος.
«Η Αργεντινή διαθέτει περιορισμένη νομισματική ευελιξία, λόγω των μικρών εγχώριων κεφαλαιαγορών και του υψηλού πληθωρισμού», καταλήγει ο οίκος, παραθέτοντας τις κάτωθι οικονομικές προβλέψεις:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης