Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Προβοκάτσια των Ουκρανών η δολοφονία του φιλορώσου αυτονομιστή zaharchenko

Putin: Προβοκάτσια των Ουκρανών η δολοφονία του φιλορώσου αυτονομιστή zaharchenko
Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τον zaharchenko αληθινό λαϊκό ηγέτη και θαρραλέο και αποφασιστικό άνθρωπο 
«Προβοκάτσια» που υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Preskov τον θάνατο του κύριου ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας Aleksandr zaharchenko
«Είναι χωρίς καμιά αμφιβολία μια προβοκάτσια. Ο θάνατος του zaharchenko είναι σίγουρο πως θα επιδεινώσει τις εντάσεις στην περιοχή» και θα υπονομεύσει την ειρηνευτική διαδικασία που άρχισε με τις συμφωνίες του Μινσκ και τελεί υπό την αιγίδα της Γερμανίας και της Γαλλίας» δήλωσε σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο 42χρονος ηγέτης των φιλορώσων αυτονικστών σκοτώθηκε την Παρασκευή σε έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο του Ντονιέτσκ.
Από την αρχή της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία υπήρξε ο «πρόεδρος» της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, η οποία ανακηρύχθηκε από τους αυτονομιστές.
«Αυτό που συνέβη σήμερα βάζει ένα μεγάλο ερωτηματικό σε όλη τη διαδικασία» για την ειρήνη, δήλωσε αργά χθες το βράδυ η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Maria Zaharova.
Η ίδια είχε προηγουμένως δηλώσει πως έχει «κάθε λόγο για να πιστεύει» πως η ουκρανική κυβέρνηση ευθύνεται για την επίθεση αυτή.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin υπέβαλε τα συλλυπητήριά του στους κατοίκους του Ντονιέτσκ με ανακοίνωσή του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, χαρακτηρίζοντας τον zaharchenko «αληθινό λαϊκό ηγέτη» και «θαρραλέο και αποφασιστικό άνθρωπο».
«Η δολοφονία zaharchenko είναι μια ακόμη απόδειξη ότι αυτοί που έχουν επιλέξει τον δρόμο της τρομοκρατίας, της βίας, του φόβου, δεν επιδιώκουν μια ειρηνική και πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης», πρόσθεσε υπαινισσόμενος τις ουκρανικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης