Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Ιράν ενισχύει το πυραυλικό του πρόγραμμα – Αποκτά μαχητικά αεροσκάφη νέας γενιάς

Το Ιράν ενισχύει το πυραυλικό του πρόγραμμα – Αποκτά μαχητικά αεροσκάφη νέας γενιάς
Το Ιράν δηλώνει ότι το πυραυλικό του πρόγραμμα είναι αποκλειστικά αμυντικό και δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, όπως απαιτούν οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες
Να ενισχύσει το πυραυλικό του πρόγραμμα σχεδιάζει το Ιράν, που επίσης αποβλέπει στην απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς και υποβρυχίων, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Το Ιράν δηλώνει ότι το πυραυλικό του πρόγραμμα είναι αποκλειστικά αμυντικό και δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, όπως απαιτούν οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες.
Η Τεχεράνη αναφέρει ότι τα σχέδιά της για την ανάπτυξη πυραύλων δεν συνδέονται με την  πυρηνική διεθνή συμφωνία του 2015, σύμφωνα με το Reuters.
«Η αύξηση της βαλλιστικής μας ικανότητας και η κατασκευή πυραύλων, καθώς και η απόκτηση μαχητικών νέας γενιάς, πλοίων και υποβρυχίων με ποικίλες οπλικές δυνατότητες συγκαταλέγονται στα νέα σχέδια αυτού του υπουργείου», δήλωσε ο Mohammad Ahadi, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας στο IRNA.
Μιλώντας σε ξένους στρατιωτικούς ακολούθους στην Τεχεράνη ο Αhadi σημείωσε ότι οι διεθνείς κυρώσεις απέτυχαν να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας όπλων του Ιράν.
«Έχουμε την απαραίτητη υποδομή και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η έρευνα και η ανάπτυξη και παράλληλα να αναβαθμίσουμε και να ανανεώσουμε την αμυντική βιομηχανία μας βασιζόμενοι στις πολύ υψηλές επιστημονικές ικανότητες της χώρας και σε δεκάδες χιλιάδες μηχανικούς και τεχνικούς» τόνισε ο Ahadi.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης