Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Για λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη τους κάνουν λόγο οι δύο Έλληνες αξιωματικοί στις καταθέσεις τους

Για λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη τους κάνουν λόγο οι δύο Έλληνες αξιωματικοί στις καταθέσεις τους

Υποστήριξαν πως εντόπισαν ίχνη στο χιόνι και αποφάσισαν να τα ακολουθήσουν πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών
Με μια λεπτομερή κατάθεση οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές της Ανδριανούπολης, κατέθεσαν για το χρονικό της σύλληψής του.
Στις καταθέσεις τους στο ΓΕΣ ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης δύο εβδομάδες υποστηρίζουν ότι «έκαναν λάθη που τους οδήγησαν λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα τη σύλληψή τους»..
Ειδικότερα, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στην κατάθεσή του στον γενικό επιθεωρητή ΓΕΣ υποστηρίζει ότι μαζί με τον λοχία Κούκλατζη εντόπισαν ίχνη στο χιόνι.
Αποφάσισε να τα ακολουθήσουν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών.
Απορροφημένος, όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά «ΑΛΤ»! Είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν και εξηγεί γιατί μετά από αυτό δεν οπισθοχώρησαν στο ελληνικό έδαφος «Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα, γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει». Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασε.
Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης στην κατάθεσή του, επιβεβαιώνοντας όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης.
Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αμέσως μετά τη αιχμαλωσία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης