Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Το Κατάρ σχεδιάζει επενδύσεις τουλάχιστον 20 δισ. δολαρίων στη Γερμανία

Handelsblatt: Το Κατάρ σχεδιάζει επενδύσεις τουλάχιστον 20 δισ. δολαρίων στη Γερμανία
Το Κατάρ, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο (LNG), κατέχει μετοχές σε εταιρείες όπως η Volkswagen, η Deutsche Bank, η Siemens και η Hochtief
Επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάζει στη Γερμανία το Κατάρ, θέτοντας στο επίκεντρό του τις μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμα του αυριανού της φύλλου (3/9).
Επικαλούμενη διπλωματικές και επιχειρηματικές πηγές, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι, η εταιρεία Qatar Investment Authority (QIA) και ιδιωτικοί φορείς σχεδιάζουν επενδύσεις στις κατασκευαστικές εταιρείες της Γερμανίας, "Mittelstand".
«Βλέπουμε τη Γερμανία ως βασικό παράγοντα της παγκόσμιας οικονομίας και εξετάζουμε με μεγάλη αισιοδοξία τη γερμανική αγορά», αναφέρει στην εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Ali Sharif al – Emandi.  
«Η αντιπροσωπεία μας θα ανακοινώσει μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Handelsblatt πριν από ένα φόρουμ επιχειρήσεων και επενδύσεων του Κατάρ, στο Βερολίνο, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2018.
Το Κατάρ, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο (LNG), κατέχει μετοχές σε εταιρείες όπως η Volkswagen, η Deutsche Bank, η Siemens, η Hochtief, και η SolarWorld, επισημαίνει το Reuters.
Η Handelsblatt υπολογίζει το επενδυθέν ποσό περίπου στα 20 δισ. δολάρια.
Ο Al-Emadi δήλωσε ότι το Κατάρ είναι ευχαριστημένο από τις επενδύσεις του, παρά το γεγονός πως υπέστη κάποιες απώλειες από τη Solarworld και τη Deutsche Bank.
«Έχουμε πολλή αντοχή, και αυτό ισχύει για όλους τους τομείς», είπε ο al –Amandi.
Μέχρι στιγμής το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης