Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς οι αμερικανικές κυρώσεις εμποδίζουν την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης Συρίας

Πώς οι αμερικανικές κυρώσεις εμποδίζουν την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης Συρίας
Ένας οργανισμός του OHE εκτιμά ότι ο πόλεμος έχει κοστίσει στη Συρία 388 δισεκατομμύρια δολάρια
Την ώρα που ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al– Assad  επιχειρεί να προχωρήσει από την στρατιωτική του επιτυχία στη μεταπολεμική ανασυγκρότηση, οι δυτικές κυρώσεις αποτελούν ένα σημαντικό εμπόδιο που θα μπορούσε να αποθαρρύνει τις ξένες εταιρείες.
Η Συρία υπέστη τεράστια φυσική καταστροφή, ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν καταφύγει, καταδικαστεί ή σκοτωθεί.
Ένας οργανισμός του OHE εκτιμά ότι ο πόλεμος έχει κοστίσει στη Συρία 388 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως σημειώνει το Reuters.
Η εκτεταμένη ανοικοδόμηση εξακολουθεί να φαίνεται μακριά.
Οι σύμμαχοι του Assad h Ρωσία και το Ιράν, καθώς και η Κίνα, πραγματοποίησαν κάποιες επενδύσεις στη χώρα αλλά δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος της ανοικοδόμησης και θέλουν άλλες χώρες να μοιραστούν το βάρος.
Οι δυτικές χώρες ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα εγκρίνουν χρηματοδότηση για την ανασυγκρότηση της Συρίας, ούτε θα παρακάμψουν τις κυρώσεις, χωρίς πολιτική διευθέτηση.
Την ίδια ώρα, οι κυρώσεις καθιστούν δύσκολο για τις ξένες εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στη χώρα.
Αν και μερικές εταιρείες έχουν καταφέρει να δραστηριοποιηθούν στη Συρία, το ευρύ πεδίο εφαρμογής των κυρώσεων και οι σημαντικές αμερικανικές εξουσίες για την επιβολή τους σημαίνουν ότι διατρέχουν κίνδυνο αθέλητων παραβιάσεων.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Συρία προηγήθηκαν του εμφυλίου, αλλά επεκτάθηκαν μετά την καταστολή των διαμαρτυριών από τον  Assad το 2011 και πάλι καθώς η χώρα έπεσε σε πόλεμο.
Οι κυρώσεις έχουν παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους της Συρίας και εκατοντάδων εταιρειών και φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων, στρατιωτικού και προσωπικού ασφαλείας και άλλων κατηγορουμένων για εμπλοκή στην κατασκευή ή στη χρήση χημικών όπλων
Απαγορεύονται επίσης οι εξαγωγές, οι πωλήσεις, η παροχή υπηρεσιών, μαζί με τυχόν νέες επενδύσεις, στη Συρία από οποιοδήποτε άτομο στις ΗΠΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης