Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η κρίση θα συνεχιστεί στις αναδυόμενες αγορές με επίκεντρο Αργεντινή και Τουρκία - Η FED και όχι ο Trump η πηγή του κακού

Η κρίση θα συνεχιστεί στις αναδυόμενες αγορές με επίκεντρο Αργεντινή και Τουρκία - Η FED και όχι ο Trump η πηγή του κακού
Palisade Research, η Morgan Stanley, η Standard and Poor's και η Bank of America υποστηρίζουν ότι η κρίση στις αναδυόμενες αγορές θα συνεχιστεί
Τα νομίσματα των αναδυομένων χωρών διανύουν μια από τις χειρότερες περιόδους τους οι επενδυτές ανησυχούν και αποσύρουν τα κεφάλαια τους και όλα αυτά εξαιτίας της αλλαγής κατεύθυνσης της FED που απέσυρε την ποσοτική χαλάρωση αναφέρουν σε αναλύσεις τους η Palisade Research, η Morgan Stanley, η Standard and Poor's και η Bank of America.
Εν τω μεταξύ υπό αυξανόμενη πίεση βρίσκεται ο πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri, καθώς η συμφωνία με το ΔΝΤ για δάνειο ύψους 50 δισ. δολαρίων απειλεί να ανατρέψει τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η μείωση της φορολογίας για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Η Αργεντινή σχεδιάζει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της και να καθησυχάσει τους επενδυτές και στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομικών Nicolas Dujovne πρόκειται να ανακοινώσει μέτρα λιτότητας σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της πτώσης του pesos.
Η Αργεντινή έχει ήδη συμφωνήσει να μειώσει το πρωτογενές της έλλειμμα στο 1,3% του ΑΕΠ στο πλαίσιο προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Dujovne έχει δεσμευτεί για μεγαλύτερες περικοπές του ελλείμματος προτού ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για να διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ για την επιτάχυνση της βοήθειας τις επόμενες μέρες.
Η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει ακόμη, πως θα επιτευχθεί ο νέος στόχος για το πρωτογενές έλλειμμα ή τα μέτρα που αναμένεται να λάβει για να σταθεροποιήσει το νόμισμα μετά από μια σημαντική  πτώση 16% την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι επενδυτές θέλουν αποφασιστική δράση.

Στην νούμερο ένα θέση η τουρκική λίρα

Ένας σημαντικός λόγος για τη νομισματική κρίση της Τουρκίας οφείλεται στο γεγονός ότι το εξωτερικό χρέος της έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.
Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία δανείστηκε σημαντικά ποσά χρέους – δημόσιου και ιδιωτικού - σε δολάρια και ευρώ.
Όταν το δολάριο ισχυροποιείται - και όταν η Federal Reserve αυξάνει τα επιτόκια - το βάρος του εξωτερικού χρέους καθίσταται δυσκολότερο να εξυπηρετηθεί.
Και επειδή η Τουρκία είχε ένα διογκούμενο πρόβλημα πληθωρισμού τα τελευταία δύο χρόνια είχε ως αποτέλεσμα η λίρα να υποτιμάται αργά στις αγορές συναλλάγματος.
Ωστόσο, λόγω του συγκλονιστικού ράλι του δολαρίου ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2018, η λίρα άρχισε να καταρρέει.
Για παράδειγμα, περισσότερο από το ένα τρίτο της αξίας του έχει χαθεί μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες.
Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα - ο αναπληρωτής Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας φημολογείται ότι παραιτείται. Ταυτόχρονα η Moody's υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας των 20 τουρκικών τραπεζών.
Η αυξανόμενη εύθραυστη οικονομία και το νόμισμα της Τουρκίας που ισοδυναμεί με 1 δολάριο προς 6,56 τουρκικές λίρες, σηματοδοτούν ότι τα πράγματα δεν έχουν ακόμα τελειώσει.


Στην δεύτερη θέση το pesos της Αργεντινής

Η Αργεντινή έχει δει το νόμισμα της το pesos να υποφέρει πραγματικά αυτό το έτος σημειώνοντας ιστορικά χαμηλά.
Έχει χάσει κάτι περισσότερο από 45% από την αξία της μόνο το 2018.
Και κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι επενδυτές συνεχίζουν να κερδοσκοπούν με το pesos.
Πιστεύουν ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής πιθανώς θα χρεοκοπήσει (για τρίτη φορά από το 2000) εν μέσω μιας επιβράδυνσης της οικονομίας, της αύξησης του πληθωρισμού και της αύξησης των χρεών.
Ακριβώς όπως και η Τουρκία, η κυβέρνηση δανείστηκε σημαντικά χρέη καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών - τα περισσότερα ήταν σε δολάρια.
Και ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας είναι πολύ μεγαλύτερος από το 25%.
Η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής αύξησε τα επιτόκια στο 60% - το υψηλότερο στον κόσμο - για να αποτρέψει περαιτέρω ζημιές στο νόμισμα.
Αλλά αυτό αναμφισβήτητα θα στείλει την οικονομία της στην ύφεση.
Στην πραγματικότητα, τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χορήγησε στην Αργεντινή ένα σπάνιο σχέδιο διάσωσης ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές Ιουνίου 2018.
Αλλά αυτό δεν βοήθησε το pesos.
Και καθώς τα πράγματα συνεχίζουν να επιδεινώνονται - η κυβέρνηση της Αργεντινής ζήτησε από το ΔΝΤ νέο δάνειο (σε διάστημα λιγότερο από τρεις μήνες από την τελευταία συμφωνία).
Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ότι ένα νέο πρόγραμμα από το ΔΝΤ θα είναι καλύτερο.


Στην τρίτη θέση ως το χειρότερο νόμισμα το real της Βραζιλίας

Οι φόβοι για την Τουρκία και την Αργεντινή προκαλούν φαινόμενο ντόμινο - γνωστό ως «μόλυνση των αγορών»
Καθώς οι επενδυτές φοβούνται την κατάρρευση των νομισμάτων, αρχίζουν να αποφεύγουν ανάλογες χώρες με το φόβο ότι θα μπορούσαν να είναι ο επόμενος στόχος των κερδοσκόπων.
Αυτή η «μόλυνση» αναγκάζει τους επενδυτές να αποχωρούν από άλλες αναδυόμενες αγορές και να στρέφονται σε ασφαλέστερες επιλογές - όπως το δολάριο ΗΠΑ.
Η πίεση που ασκείται από τους κερδοσκόπους έχει ως αποτέλεσμα στο τέλος νομίσματα χωρών υπεράνω υποψίας να υποτιμώνται.
Ξαφνικά το κακό σενάριο ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία επιβεβαιώνεται, αυτή η θεωρία είναι γνωστή ως Reflexivity.
Ένας όρος που επικαλέστηκε ο George Soros - ένας γνωστός κερδοσκόπος νομισμάτων.
Αυτό συμβαίνει με τη Βραζιλία και το νόμισμα της το real.
Το ισχυρό δολάριο, οι φόβοι μετάδοσης, το υψηλό χρέος και το πολιτικό χάος ήταν η τέλεια καταιγίδα για τη Βραζιλία και το real.
Η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας (BCB) μόλις παρενέβη για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουνίου 2018.
Αυτή ήταν μια προσπάθεια να προσπαθήσει να στηρίξει το νόμισμα - το οποίο πλησιάζει σε ιστορικά χαμηλά.
Αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση για τη Βραζιλία και το νόμισμά της.


Άλλα νομίσματα όπως το ταϊλανδέζικο Baht και το Rand της Νότιας Αφρικής επίσης εμφανίζουν πολύ κακή απόδοση.
Αν και οι αναδυόμενες αγορές πληρώνουν το αχαλίνωτο δολάριο ωστόσο μέρος της ευθύνης φέρουν και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες.
Δεδομένου ότι οι επενδυτές επηρεάστηκαν αρνητικά από την ασθένεια του ZIRP μετά το 2008 δηλαδή την πολιτική μηδενικού επιτοκίου που επέβαλλαν οι κεντρικές τράπεζες, αναγκάστηκαν να επενδύσουν αλλού για να αυξήσουν τις αποδόσεις τους.
Οι επενδυτές στράφηκαν σε νομίσματα υψηλότερου κινδύνου για υψηλότερες αποδόσεις.
Η στρατηγική αυτή και τα 4,3 τρισεκατομμύρια δολάρια που τυπώθηκαν από την Fed μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) – οδήγησαν δισεκ. δολάρια κεφαλαίου να επενδυόσουν στις  αναδυόμενες αγορές συμβάλλοντας έτσι στην ανατίμηση των περιφερειακών νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών.
Οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών ήταν επίσης σε θέση να επωφεληθούν από τις ορέξεις των επενδυτών.
Έχουν δανειστεί σημαντικά ποσά εξωτερικού χρέους με πολύ χαμηλά επιτόκια.
Αλλά από τότε που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ FED άρχισε να αλλάζει κατεύθυνση, τότε οι επενδυτές που είχαν στραφεί στις αναδυόμενες αγορές άρχιζαν να συνειδητοποιούν ότι το πάρτι τελειώνει.
Και μόλις η Fed αύξησε τα επιτόκια σε ένα σημαντικό επίπεδο - πάνω από 2% - το 2018, οι επενδυτές άρχισαν να βγάζουν τα χρήματά τους από τις αναδυόμενες αγορές επιστρέφοντας στα ασφαλέστερα αμερικανικά funds.
 Αυτή η εκροή κεφαλαίων έχει πράγματι καταστρέψει τις αναδυόμενες αγορές οι οποίες έχουν εγκλωβιστεί σε καθοδικό σπιράλ.
H FED θα διατηρήσει το δολάριο ισχυρό και ως εκ τούτου οι  αναδυόμενες αγορές και τα νομίσματά τους θα συνεχίσουν να υποφέρουν.
Αυτή η τάση δεν θα αλλάξει έως ότου η ανάπτυξη των ΗΠΑ γίνει αρνητική ή απλά αποδυναμωθεί.
Το νωρίτερο που θα μπορούσαν να συμβούν όλα αυτά ο Δεκέμβριος του 2018.
Οι ΗΠΑ είναι πολύ εύθραυστες με τα τεράστια χρέη στον ιδιωτικό τομέα, αυτοκίνητο, φοιτητικά δάνεια και ενυπόθηκα δάνεια.
Αλλά, ως συνήθως, το δολάριο είναι η "ωραιότερη φοράδα στο σφαγείο".

Morgan Stanley: Τα χειρότερα έρχονται - Από δείγμα 28 αγορών η Τουρκία βρίσκεται στην πιο δυσμενή θέση


Η Τουρκία μεταξύ ενός δείγματος 28 χωρών βρίσκεται στην χειρότερη θέση αναφέρει σε ανάλυση της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley και προβλέπει ότι ο πόνος για τις αναδυόμενες αγορές είναι εμπρός.
Η πραγματικότητα πάντως είναι ότι ενώ οι αναδυόμενες αγορές και τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών καταρρέουν το αμερικανικό δολάριο, η Wall Street ενισχύεται ενώ οι αμερικανικές εταιρίες διαθέτουν τα μεγαλύτερα ταμειακά διαθέσιμα στην ιστορία τους.
Η στρατηγική του αμερικανού προέδρου Trump - πολιτική εις βάρος των άλλων πλην ΗΠΑ - αποδίδει.
Για χρόνια, ήταν ένας ευπρόσδεκτος προορισμός για αμερικανούς επενδυτές που αναζητούσαν υψηλές αποδόσεις.
Μετά την κρίση του 2015 στην Κίνα και στο σοκ που είχε δεχθεί το γουάν είχε καταγραφεί μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ του αμερικανικού δολαρίου και των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών.
Η μόλυνση στις αναδυόμενες αγορές εξαπλώνεται επειδή σχετίζονται με το δολάριο.
Η Morgan Stanley υποστηρίζει ότι ο πραγματικός πόνος μπορεί να βρίσκεται μπροστά.
Παρά την πτώση διεθνώς οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών (όπως αποτυπώνεται στο emerging market ETF) έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν για να καλύψουν το χάσμα με τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών όπως προκύπτει από το Templeton EM Bond Fund.



Ταυτόχρονα το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η σταθερή ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών τα τελευταία χρόνια στηρίχθηκε στην σταθερή εισροή ξένου κεφαλαίου, με αποτέλεσμα να απαιτείται σημαντική εξωτερική χρηματοδότηση για συνεχή ανάπτυξη, ειδικά για την Τουρκία.
Αλλά τι συμβαίνει εάν η εξωτερική εισροή κεφαλαίων σταματήσει ή ακόμη χειρότερα, εάν αντιστραφεί σε εκροές;
Τότε τα πράγματα γίνονται δυσάρεστα.
Η Morgan Stanley δημιούργησε ένα μοντέλο που υπολογίζει τις ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης αναδυόμενων αγορών και τον ονομάζει ως "δείκτη εξωτερικής κάλυψης".
Ο δείκτης αυτός λαμβάνει υπόψη τα αποθεματικά μιας χώρας, τις ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης των τελευταίων 12 μηνών, οι οποίες με τη σειρά τους είναι το άθροισμα
 i) του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών,
ii) του βραχυπρόθεσμου εξωτερικού χρέους και
 iii) των αποσβέσεων σε διάστημα 12 μηνών από το μακροπρόθεσμο εξωτερικό χρέος Με βάση αυτό τον νέο δείκτη της Morgan Stanley αυτό που μετράται είναι πότε μια αναδυόμενη αγορά ξεμένει από μετρητά.
Όσοι είναι επενδυτές στην Τουρκία, την Ουκρανία, την Αργεντινή ή σε οποιοδήποτε άλλο έθνος στην αριστερή πλευρά του πίνακα θα πρέπει να ανησυχούν πολύ.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/EM%20external%20funding%20need.jpg?itok=HxscRuEo

BofA: Σε σύγχυση οι επενδυτές – Ευκαιρία η περαιτέρω πτώση στις αναδυόμενες αγορές;

Οι αγορές βιώνουν ένα μη συχνό φαινόμενο κατά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι αποδόσεις σε επικίνδυνα και λιγότερο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο, με ορισμένους να εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν προπομπό ύφεσης.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η Bank Of America Merrill Lynch, οι μετοχές της Wall Street καταγράφουν πλέον νέα ιστορικά υψηλά, όταν στις αναδυόμενες αγορές οι δείκτες «βυθίζονται», απόρροια του ισχυρότερου δολαρίου και της νομισματικής σύσφιξης από πλευράς Federal Reserve.
Το πολύ σημαντικό δίλλημα του επενδυτικού κοινού είναι το εξής:
Η κατάρρευση τρων αναδυόμενων αγορών αποτελεί αγοραστική ευκαιρία ή ένα «μήνυμα» ότι θα ακολουθήσει ακόμη ισχυρότερη πτώση;
Αν ληφθεί υπόψη ο δείκτης «Risk-Love» της αμερικανικής τράπεζας για τις αναδυόμενες οικονομίες, τότε η τρέχουσα πτώση αποτελεί προπομπό της ύφεσης που θα ακολουθήσει στις εν λόγω οικονομίες, σημειώνεται.






Στις 21Αυγούστου 2018, η BofA ανέφερε πως, την ώρα που οι περισσότεροι επενδυτές ασχολούνται με την ανοδική πορεία των μετοχών, μετά το δράμα της Τουρκίας και κάποιες πιέσεις στο γουάν, όλα δείχνουν ότι η κρίση στις αναδυόμενες αγορές δεν είναι κάτι που ξεκίνησε τώρα, αλλά εδώ και κάποιο διάστημα.
Η πρώτη ένδειξη της κρίσης ήταν όταν το real Βραζιλίας ξεπέρασε τα τέσσερα real ανά δολάριο.
Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα τέλη Απριλίου 2018, εξαιτίας της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, κίνηση που έπληξε τόσο τα νομίσματα όσο και τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών.
Στις αρχές Μαΐου 2018 ο επικεφαλής επενδύσεων της BofA, Michael Hartnett, τόνισε ότι η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων οδήγησε σε άνοδο του δολαρίου κάτι που θα προκαλέσει «σπασίματα» στις αναδυόμενες αγορές.
Αρκετοί θεώρησαν ότι τα νομίσματα που έπρεπε να παρακολουθούν ήταν η λίρα Τουρκίας, το πέσο Αργεντινής και η ρουπία Ινδονησίας.
«Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η υποχώρηση του νομίσματος της Βραζιλίας πάνω από τα 4 real ανά δολάριο», τόνιζε τότε ο Hartnett.
Αυτός λοιπόν ο «δείκτης πανικού» που χρησιμοποιεί η BofA έχει εκ νέου κοκκινίσει.

Αργεντινή, το «Βατερλώ» του ΔΝΤ - Είναι σε πρόγραμμα 41 χρόνια από το 1956

Από τα 61 χρόνια μεταξύ 1956 και 2017, η χώρα ήταν στο πλαίσιο προγράμματος του ΔΝΤ για 40 χρόνια.
Τώρα το 2018 τα νούμερα απλά αλλάζουν... σε 62 χρόνια η Αργεντινή βρίσκεται σε πρόγραμμα του ΔΝΤ για 41 χρόνια...
Και μετά από όλα αυτά τα χρόνια, στις 30/8, η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής (CBRA), ανταποκρινόμενη στην άνευ προηγουμένου πτώση του pesos της Αργεντινής, προχώρησε σε πρωτοφανή αύξηση του βασικού επιτοκίου.
Πλέον, το επιτόκιο (repo) της Τράπεζας διαμορφώνεται στο 60%, έναντι 45% μέχρι πρότινος (είχε προηγηθεί αύξηση από το 40%).



Στον απόηχο της απόφασης, ωστόσο, το pesos  δεν πήρα την ανιούσα, καταγράφοντας πτώση άνω του 11% έναντι του αμερικανικού δολαρίου σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο.



Αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια του ΔΝΤ;
Λοιπόν, η αγορά δεν φαίνεται να δίνει στο ΔΝΤ μεγάλη αξιοπιστία και μπορεί να υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο εξηγεί ο Constantin Gurdgiev.
Στα έξι προγράμματα ΔΝΤ της περιόδου 1992-1999, η Αργεντινή δεν εκπλήρωσε ούτε μία από τις προϋποθέσεις του ΔΝΤ για δανεισμό και στα έξι αυτά τα προγράμματα.
Από τα 61 χρόνια μεταξύ 1956 και 2017, η χώρα ήταν στο πλαίσιο προγράμματος του ΔΝΤ για 40 χρόνια.
Τώρα το 2018 τα νούμερα απλά αλλάζουν... σε 62 χρόνια η Αργεντινή βρίσκεται σε πρόγραμμα του ΔΝΤ για 41 χρόνια...
Με την ιστορία της Αργεντινής, το νέο δάνειο του ΔΝΤ στη χώρα είναι το πιο τέλειο παράδειγμα του πως είναι δυνατό να κάνει τα ίδια πράγματα για τόσα χρόνια και να περιμένει κανείς ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.
Φυσικά, αυτή τη φορά, όλα θα είναι... διαφορετικά.
Η νέα διευκόλυνση του ΔΝΤ - που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο του 2018, είναι το μεγαλύτερο δάνειο του ΔΝΤ στην ιστορία σε οποιοδήποτε κράτος, 50 δισ. δολάρια.
Το ακαθάριστο χρέος της Αργεντινής είναι περίπου  στο 52,6% του ΑΕΠ.
Όμως, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι -5,1% του ΑΕΠ.
Όσο μεγάλη είναι η διευκόλυνση του ΔΝΤ, θα καλύψει μόνο 14 μήνες ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών στην Αργεντινή.
Όλα αυτά σημαίνει ένα απλό πράγμα: μετά το τελευταίο πρόγραμμα ΔΝΤ μεγάλης κλίμακας (εξαιρουμένου του μεταγενέστερου δανεισμού για τη στήριξη αποτυχιών μετά το πρόγραμμα), η Αργεντινή εισήλθε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Προ των πυλών η υποβάθμιση της Αργεντινής από τη Standard & Poor's

Υπό επιτήρηση για υποβάθμιση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (90 ημέρες) έθεσε τις αξιολογήσεις της Αργεντινής η Standard & Poor's, εν μέσω οικονομικής κρίσης για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής –μέχρι πρότινος το outlook ήταν σταθερό.
Ο αμερικανικός οίκος διατήρησε σε «Β+» και «Β» τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, αντίστοιχα.
Η S&P επικαλείται τον πληθωρισμό αλλά και την έντονη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ειδικά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, που θα μπορούσε να υπονομεύσει την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων οικονομικής προσαρμογής.
Η δέσμευση της κυβέρνησης του Προέδρου Mauricio Macri για τη σταθεροποίηση της οικονομίας με μέτρα λιτότητας, μετά και την προσφυγή στο ΔΝΤ, αναμένεται να βοηθήσει στη διατήρηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης και στην πρόσβαση της κυβέρνησης στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα.
«Ο συνδυασμός του επίμονα υψηλού πληθωρισμού και της συναλλαγματικής ισοτιμίας, ενδέχεται να οδηγήσει σε υποβάθμιση.
Οι αξιολογήσεις της Αργεντινής αντικατοπτρίζουν τα αδύναμα δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, το μέτριο οικονομικό προφίλ και την αδύναμη θεσμική αποτελεσματικότητα», σχολιάζει ο οίκος.
«Η Αργεντινή διαθέτει περιορισμένη νομισματική ευελιξία, λόγω των μικρών εγχώριων κεφαλαιαγορών και του υψηλού πληθωρισμού», καταλήγει ο οίκος, παραθέτοντας τις κάτωθι οικονομικές προβλέψεις:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης