Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Είμαι βέβαιος ότι δεν θα γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις – Σταθερό το ασφαλιστικό σύστημα

Κατρούγκαλος: Είμαι βέβαιος ότι δεν θα γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις – Σταθερό το ασφαλιστικό σύστημα
Ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά χρειάζεται το μέτρο της περικοπής των συντάξεων είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Τη βεβαιότητα του ότι δεν πρόκειται να γίνουν οι προγραμματισμένες από τις αρχές του 2019 περικοπές στις συντάξεις εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Δεν χρειάζεται να γίνουν νέες περικοπές ώστε να παραμείνει σταθερό το ασφαλιστικό σύστημα.
Διότι κάτι που αποτέλεσε στόχο είναι κεκτημένο πια και είναι ακριβώς η δημοσιονομική ισορροπία, άρα ούτε δημοσιονομικά, ούτε διαρθρωτικά χρειάζεται αυτό το μέτρο και θα το εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Για αυτό το λόγο είμαι βέβαιος ότι δεν θα ισχύσουν οι περικοπές στις συντάξεις» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για την πορεία των συλλογικών διαπραγματεύσεων ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι ξαναγυρίζει το θεσμικό πλαίσιο και ότι άμεσα, με την υπογραφή των πρώτων συλλογικών συμβάσεων, θα δουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μια άμεση αύξηση του μισθού τους.
Ερωτηθείς για την πορεία της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ ο κ.Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι επειδή η συμφωνία είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές δεν θα υπάρχει πρόβλημα κύρωσης ούτε από τη μια πλευρά, ούτε από την άλλη, εκτιμώντας ότι η συμφωνία αυτή θα σταθεροποιήσει την περιοχή των Βαλκανίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης