Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (3/9)

tags :
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (3/9)
ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: ΧΑΙΡΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ στις λογιστικές καταστάσεις τους… Ο Θεός και η ψυχή τους… Ο μαζοχισμός στον υπέρτατο βαθμό του…
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (3/9)

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Με ανακοίνωση της Mermeren, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διευκρινίστηκε σήμερα (ΣΣ 23.7.2017) ότι η Παυλίδης Μάρμαρα συμφώνησε να αγοράσει το 88,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Mermeren έναντι καθαρού τιμήματος 73 εκατ. ευρώ.
  • Αυτό σημαίνει ότι η προσφορά της Παυλίδης αποτιμούσε το 100% της Mermeren στα 82,5 εκατ. ευρώ, όταν η τελευταία έκλεισε τη χρήση 2016 με πωλήσεις 16,6 εκατ. ευρώ, μικτό περιθώριο κέρδους 45,4%, EBITDA 6,8 εκατ. ευρώ (περιθώριο EBITDA 40,7%) και καθαρά κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ.
  • ΤΩΡΑ για το πως, το τι και το γιατί τι να σας πούμε βρε παιδιά; Τι δεν καταλαβαίνετε;
ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: ΧΑΙΡΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ στις λογιστικές καταστάσεις τους… Ο Θεός και η ψυχή τους… Ο μαζοχισμός στον υπέρτατο βαθμό του…

ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ: Η Τεχνική Ανάλυση μπορεί να βοηθήσει κόντρα στα οικονομικά πραγματικά δεδομένα.. Ειδικά, όταν γίνεται χαμός και πανικός; Φυσικά και ΟΧΙ

Κανείς επενδυτής… ούτε μεγάλος, ούτε μικρός δεν δίνει σημασία σε ακίνητες στηρίξεις/αντιστάσεις στο διάγραμμα… όταν θέλει να πουλήσει για οποιοδήποτε λόγο. Το χρήμα και η κατεύθυνση του είναι αυτή που κινεί τις αγορές… Και όχι η Τεχνική Ανάλυση.
Ο επενδυτής που εφαρμόζει σωστή Τεχνική Ανάλυση δεν κάνει προβλέψεις με αυτήν. Προσπαθεί να μετρήσει τι κάνει η “αγορά” ανά πάσα δεδομένη στιγμή, για να την ακολουθήσει…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Ο ΓΔ έχει ξεκινήσει μια… φιλότιμη ανάκαμψη από την περιοχή των 700 μονάδων, επίπεδο το οποίο συνιστούσε και μια ισχυρή μεσοπρόθεσμη ζώνη στήριξης.
Η έκταση της αντίδρασης ήταν αξιόλογη, τηρουμένων των συναλλακτικών συνθηκών και η μάλλον αναμενόμενη κατοχύρωση κερδών μετά την υπέρβαση των 740 μονάδων δεν χάλασε την εικόνα.
Το περιθώριο της διατήρησης αυτής της χαμηλού κόστους αντίδρασης είναι οι 720 μονάδες, αν χαθεί αυτό το όριο η επόμενη ζώνη στήριξης είναι οι 700μονάδες με τα ηνία της αγοράς πλέον να έχουν περάσει στους πωλητές.

Προς το παρόν ο MACD έχει δώσει σήμα αγοράς, οι κινητοί μέσοι των 30 και 50 ημερών βρίσκονται στις 742 και 748 μονάδες λειτουργώντας και ως αντίσταση και οι ταλαντωτές είναι σε ουδέτερο πεδίο δίνοντας μια ακόμα ευκαιρία στον ΓΔ να αντιμετωπίσει τις 740 μονάδες. Η ερχόμενη εβδομάδα θα κινηθεί στα απόνερα της αναδιάρθρωσης του MSCI με το ενδιαφέρον να γίνεται πιο επιλεκτικό εστιάζοντας σε εταιρίες που ανακοίνωσαν πρόσφατα αποτελέσματα (ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ).

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Η μέση τιμή του αργού πετρελαίου Brent (Platt’s Dated) για το Α’ Εξάμηνο 2018 διαμορφώθηκε στα $71 ανά βαρέλι έναντι $53 ανά βαρέλι τη συγκριτική περίοδο του 2017, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 34%. Στην άνοδο αυτή συνέβαλε κυρίως η επέκταση της συμφωνίας των χωρών του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία και άλλες χώρες για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής, η μείωση των αποθεμάτων στις Η.Π.Α. καθώς και η μονομερής επαναφορά από τις Η.Π.Α. των κυρώσεων κατά του Ιράν, με παράλληλη
αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ(2): Το 2018, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου κινήθηκε ανοδικά με τη μέση τιμή στα $1,21, 12% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Οι κυριότεροι παράγοντες διαμόρφωσης της ισοτιμίας ήταν οι πολιτικές και εμπορικές εξελίξεις τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στην ευρωζώνη, καθώς και η κατεύθυνση νομισματικής πολιτικής, με την Κεντρική Τράπεζα των Η.Π.Α. να προχωράει σε αυξήσεις των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ: Το A’ Εξάμηνο 2018, τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA των ΕΛΠΕ ανήλθαν στα €336 εκ. (2017: €457εκ.) και τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη στα €128 εκ. (2017: €224εκ.). Κύριοι λόγοι για τη μεταβολή των συγκρίσιμων αποτελεσμάτων αποτελούν τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης και η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου (ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και στην ΜΟΗ φυσικά)

Η αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου (+47% vs Α’ Εξάμηνο 2017) οδήγησε σε σημαντικά κέρδη αποτίμησης αποθεμάτων (€150εκ.), καθώς και υψηλότερα έσοδα από πωλήσεις (€4,67 δισ. +15%), με τα Δημοσιευμένα κέρδη EBITDA στα €473εκ. (+25%) και τα Δημοσιευμένα Καθαρά Κέρδη στα 225 εκατ. (+34%).

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης