Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

SocGen: Οι αγορές βρίσκονται ένα βήμα πριν από μία νέα σφοδρή bear market

SocGen: Οι αγορές βρίσκονται ένα βήμα πριν από μία νέα σφοδρή bear market
Αντίστροφη και μη ισορροπημένη η πορεία αναδυόμενων αγορών και Wall Street
Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία των αγορών εμφανίζεται ο Andrew Lapthone, κορυφαίος αναλυτής της Societe Generale, ο οποίος εξετάζει τόσο την ιδιαίτερα αρνητική πορεία των αναδυόμενων αγορών όσο και την αντιθέτως κάτι παραπάνω από θετική των αμερικανικών μετοχών.
Ο Lapthone τονίζει ότι τα στοιχεία για τις αναδυόμενες αγορές, σε επίπεδο αριθμών, δεν είναι διόλου θετικά, καθώς σημείωσαν μέση πτώση σχεδόν 3% τον Ιούλιο 2018.
«Η πορεία των μετοχών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καταστροφή.
Όντως οι αναδυόμενες αγορές είχαν πτώση 2,9% τον Ιούλιο 2018 (σε όρους δολαρίου) και βρίσκονται κοντά στην περιοχή εισόδου σε bear market αλλά δεν πρέπει να υπάρξει πανικός.
Η κατάσταση είναι αρνητική αλλά όχι καταστροφική, τουλάχιστον ακόμη».

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/EM%20vs%20US%20extreme%20oversold%20.jpg

Αυτό που ανησυχεί τον αναλυτή της SocGen είναι ότι ορισμένα στοιχεία μέτρησης (metrics) εμφανίζονται όλο και πιο αδύναμα, με τη μέση απόδοση των αναδυόμενων αγορών να έχει υποχωρήσει σχεδόν 10% το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι ανεπτυγμένες αγορές είναι πρακτικά αμετάβλητες.


https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/late%20cycle.jpg

Παράλληλα έχει καταστεί σαφής η εντελώς διαφορετική πορεία που ακολουθούν οι αμερικανικές μετοχές και αυτό είναι περισσότερο ορατό στις μετοχές αξίας.
Όπως τονίζει ο Lapthorne, οι παράγοντες αξίας αποκαλύπτουν στα σημεία των αγορών στα οποία υπάρχουν έντονες πιέσεις και έχουν, επιπρόσθετα, αρνητική συσχέτιση με την πορεία των ομολόγων.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/lapthorne%202.jpg?itok=-UuItA9w

Οι μετοχές αξίας όχι μόνο ακολούθησαν αρνητική πορεία τα τελευταία χρόνια, αλλά βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ύφεσης.
Με απλά λόγια «ο Nasdaq κινείται υψηλότερα ενώ οι μετοχές αξίας και οι αναδυόμενες αγορές υποχωρούν.
Τελικά ο αναλυτής τονίζει «σε αρκετούς η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγορές σήμερα θα πρέπει να φέρνει αναμνήσεις από την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πριν από 20 χρόνια», δηλαδή λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση στην Ασία αλλά και η φούσκα της υψηλής τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης