Κοτζιάς για Wikileaks: Μόνο ο Κ. Μητσοτάκης πίστεψε τον Gruevski

Κοτζιάς για Wikileaks: Μόνο ο Κ. Μητσοτάκης πίστεψε τον Gruevski
Επίθεση του ΥΠΕΞ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης 
Τη δική του απάντηση για την αποκάλυψη των Wikileaks σχετικά με το Σκοπιανό, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Είναι γνωστό ότι ο κύριος Γκρούεφσκι δεν ήθελε οποιαδήποτε λύση του ονοματολογικού ζητήματος.
Προκειμένου να κοροϊδεύει τον διεθνή παράγοντα παρίστανε ως να αποδεχόταν αναγκαστικά έναν συμβιβασμό.
Ουδείς τον πίστευε.
Εκτός, εκ των υστέρων, από τον κ. Μητσοτάκη.
Αυτή την παράσταση του κ. Γκρουέφσκι την επιβραβεύει με την σημερινή της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία».
Η ΝΔ, «μέσα στη βιασύνη της, παραβλέπει ότι σύμφωνα με τα διαρρεύσαντα στο WikiLeaks αμερικανικά αρχεία, η σκοπιανή πλευρά ήθελε να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα νέτο-σκέτο «Μακεδονία» για εσωτερική χρήση, κάτι που η Νέα Δημοκρατία είχε αποδεχτεί.
«Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία ακόμα και σήμερα υιοθετεί τις απατηλές διαβεβαιώσεις του κυρίου Γκρούεφσκι δείχνει το πως συμπορεύεται με τον άνθρωπο που διεκδικούσε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι σκοπιανός.
Στην πραγματικότητα, ο κύριος Γκρούεφσκι απέρριψε πολλαπλώς την πρόταση “Βόρεια Μακεδονία” την οποία κατέθεσε στις καλύτερες στιγμές της η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε, όταν δεν προωθούσε νέτο-σκέτο το “Μακεδονία”.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διά της τότε υπουργού της, υποστήριζε ότι η καλύτερη λύση στο γνωστό πρόβλημα είναι η ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”, την οποία πολλαπλώς απέρριπτε το 2007-09 ο Ν. Γκρούεφσκι.
Η μνήμη της Νέας Δημοκρατίας είναι, για μικροπολιτικούς λόγους, κοντή.
Δεν ενθυμείται τις πολλαπλές απορρίψεις της ονομασίας αυτής στις διαπραγματεύσεις και θυμάται μόνο την προσπάθεια εξαπάτησης του διεθνή παράγοντα που έκανε ο Ν. Γκρούεφσκι.
Φαίνεται ότι ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να ξεχάσει ότι αυτός ο τόπος κυβερνήθηκε και από τη Νέα Δημοκρατία.
Του σημειώνω: η απόρριψη εκ μέρους του της πολιτικής του Κων. Μητσοτάκη και του Κ. Καραμανλή στο μακεδονικό είναι πρόβλημα δικό του, ίσως της Νέας Δημοκρατίας.
Αλλά δεν θα γίνει πρόβλημα για τη χώρα», καταλήγει ο κ. Κοτζιάς.

Διαβάστε: Αποκάλυψη WikiLeaks: Η ΠΓΔΜ δεχόταν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από το 2008

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS