Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Καμία κυβέρνηση δεν «έδωσε» τη μακεδονική εθνότητα

Μπακογιάννη: Καμία κυβέρνηση δεν «έδωσε» τη μακεδονική εθνότητα
Η Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κοζάνη, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη
«Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε στις διαπραγματεύσεις την μακεδονική εθνότητα» τόνισε από την Κοζάνη η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως διευκρίνισε η μακεδονική ταυτότητα αποτελεί τη βάση του αλυτρωτισμού, ενώ υπογράμμισε σχετικά με τη στάση της ιδίας και της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι ότι «εμείς πληρώσαμε το Βουκουρέστι αλλά εάν χρειαζόταν θα το ξαναέκανα».
Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα της ενέργειας, κάνοντας λόγο για βιαστικές πωλήσεις χωρίς σχέδιο, που δημιουργούν άγχος στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.
Αναφερόμενη στον λιγνίτη είπε ότι και στο μέλλον αν και μειούμενος στο ενεργειακό μίγμα θα συνεχίσει να προσφέρει στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας.
«Δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην μεταλιγνιτική περίοδο» σημείωσε.
Μίλησε επίσης για αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να λάβει η ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας και περιέγραψε το σχέδιο της ΝΔ για το μέλλον της περιοχής, που θα περιλαμβάνει «ποιοτικό πρωτογενή τομέα, μια υγιή και αναπτυσσόμενη μεταποίηση, την αύξηση των εξαγωγών, την καινοτομία καθώς και την αύξηση του τουρισμού» γιατί όπως είπε «η περιοχή αν και όμορφη αδικείται παράφορα».
Η Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποίησε επίσκεψη στην στην Κοζάνη, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης