Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η ΕΕ ανοίγει το... παράθυρο μη μείωσης των συντάξεων - Ευρωπαίος αξιωματούχος: Υπό 4 αυστηρές προϋποθέσεις η μη εφαρμογή του μέτρου

Η ΕΕ ανοίγει το... παράθυρο μη μείωσης των συντάξεων - Ευρωπαίος αξιωματούχος: Υπό 4 αυστηρές προϋποθέσεις η μη εφαρμογή του μέτρου
Υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις η μη εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων
Ανοιχτό φαίνεται πως αφήνει η Κομισιόν ένα μικρό παράθυρο για μη εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων στην Ελλάδα.
Μάλιστα, η Κομισιόν αν και θέτει τέσσερις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις μειώσεις -κάτι που θα της προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει και των εκλογών- φαίνεται να μην απορρίπτει το ενδεχόμενο.
Ειδικότερα, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι οι προϋποθέσεις για τη μη εφαρμογή των περικοπών είναι το δημοσιονομικό περιθώριο, ο σεβασμός της Ελλάδας στο πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και στις δεσμεύσεις που αναλάβει η κυβέρνηση, η ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού.
Επίσης η μη εφαρμογή του μέτρου έχει να κάνει και με τον αντίκτυπο που θα υπάρξει στην οικονομία.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι περικοπές των συντάξεων και το αίτημα της αναστολής του μέτρου θα εξεταστούν στο πλαίσιο του επόμενου προϋπολογισμού.
Όπως είπε οι θεσμοί αναμένουν λεπτομερή ελληνική πρόταση, καθώς η συμφωνία του Eurogroup ελήφθη υπό διαφορετικές δημοσιονομικές συνθήκες.
Σε κάθε περίπτωση όμως η όποια συμφωνία θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των Θεσμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης