Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron Paul Institute: Γιατί οι ΗΠΑ του Trump δεν αφήνουν επιτέλους ήσυχη τη Συρία;

Ron Paul Institute: Γιατί οι ΗΠΑ του Trump δεν αφήνουν επιτέλους ήσυχη τη Συρία;
Ανάλυση του Ron Paul Institute για τον ρόλο των ΗΠΑ στον συριακό πόλεμο 
Τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στον συριακό πόλεμο αναλύει το Ron Paul Institute for Peace & Prosperity (του γνωστού Αμερικανού επιστήμονα και πολιτικού, Ron Paul), εκτιμώντας ότι είναι, επιτέλους, καιρός η Ουάσιγκτον να αφήσει ήσυχο τον Πρόεδρο Bashar al-Assad.
«Ο Assad έπρεπε να έχει ήδη εγκαταλείψει.
Ο Πρόεδρος Obama πίστευε ότι θα ήταν απλώς μια άλλη επιχείρηση "αλλαγής καθεστώτος" και ίσως ο Assad θα κατέληγε σαν τον Saddam Husein ή τον Yanukovych.
Ή ίσως τον Gaddafi.
Αλλά έπρεπε να φύγει.
Οι ΗΠΑ ξόδεψαν δισεκατομμύρια για να απαλλαγούν από αυτόν και έδωσαν ακόμη όπλα και εκπαίδευση σε ομάδες είδη ριζοσπαστών που επιτέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9/11 (2001).
Αλλά με τη βοήθεια των συμμάχων του, ο Assad έχει σχεδόν νικήσει αυτή την υποκινούμενη από έξω εξέγερση», αναφέρει το Ινστιτούτο.
Όπως σχολιάζει, κάθε φορά που ο συριακός στρατός πλησίαζε μια κατεχόμενη πόλη ή επαρχία, η Ουάσινγκτον και οι υπάκουοι σύμμαχοί της εξέδωσαν τις συνήθεις προειδοποιήσεις ότι ο Assad δεν απελευθέρωνε την επικράτεια αλλά προσπαθούσε στην πραγματικότητα να σκοτώσει περισσότερους από τους πολίτες του λαού του.
Θυμηθείτε το Χαλέπι, όπου οι ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι ο Assad σχεδίαζε τη μαζική σφαγή μόλις ανακτήσει τον έλεγχο;
Ως συνήθως, οι νεοσυντηρητικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έκαναν λάθος.
Ακόμη και ο ΟΗΕ έχει παραδεχθεί ότι με το Χαλέπι πίσω στα χέρια της συριακής κυβέρνησης, εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι έχουν επιστρέψει.
«Υποθέτουμε ότι πιστεύουν πως επέστρεψαν πρόθυμα, ώστε ο Assad να τους σκοτώσει;.
Η αλήθεια είναι ότι το Χαλέπι ξαναχτίζεται.
Οι Χριστιανοί γιόρτασαν το Πάσχα εκεί την άνοιξη για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.
Δεν υπήρξε σφαγή.
Πιστέψτε με, αν υπήρχε σφαγή θα είχαμε ακούσει για αυτό στα μέσα ενημέρωσης!».
Τώρα λοιπόν, τη στιγμή που ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του προετοιμαστούν για την απελευθέρωση της τελευταίας κατεχόμενης συριακής επαρχίας Idlib, ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pombeo προειδοποιεί και πάλι τη συριακή κυβέρνηση. (…)
Παράλληλα, ο σύμβουλος για την Εθνική Ασφάλεια του Προέδρου Trump, John Bolton, προειδοποίησε τη συριακή κυβέρνηση ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν αν χρησιμοποιεί αέριο στην Idlib.
Φυσικά, αυτή η προειδοποίηση χρησιμεύει ως ανοιχτή πρόσκληση σε αντάρτες που σήμερα κατέχουν την Idlib, να απολαύσουν αμερικανική αεροπορική υποστήριξη.
«Ήρθε η ώρα να φύγετε απλά από τη Συρία!», καταλήγει το άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης