Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι φέρνει στους καταναλωτές το deal της ΕΛΙΝΟΙΛ με τον ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Τι φέρνει στους καταναλωτές το deal της ΕΛΙΝΟΙΛ με τον ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Η συμφωνία εχει ως βάση την αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών στην αγορά του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας
Στη νέα εποχή του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας εισέρχεται η ΕΛΙΝΟΙΛ με τη διοίκηση της εταιρείας να ανακοινώνει σήμερα την στρατηγική της συνεργασία με τον ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚΤΕΡΝΑ.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα μίας συνεργασίας που τώρα αρχίζει λέει αξιόπιστη πηγή και περιγράφει στο bankingnews, τα επόμενα βήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία εχει ως βάση την αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών στην αγορά του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό την διεύρυνση της πελατειακής βάσης.
Αξίζει να αναφερθεί  ότι η  ΕΛΙΝΟΙΛ έχει ήδη στην κατοχή της άδεια παροχής φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που τις επιτρέπει να αναβαθμίσει το χαρτοφυλάκιο της καθώς η νέα τάση απαιτεί εκτός από τα πετρελαιοειδή και την ένταξή τους, το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.
Το deal για την ΕΛΙΝΟΙΛ βασίσθηκε κυρίως ότι βρήκε ένα φθηνό παραγωγό ενέργειας όπως είναι  ο  ΗΡΩΝ καθώς ήδη λειτουργεί δύο μονάδες φυσικού αερίου για την παραγωγή ενέργειας.
Το deal για τον ΗΡΩΝ βασίζεται ότι συνεργάζεται με μία εταιρεία που διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα με 650 πρατήρια καυσίμων.
Η αρχική συμφωνία της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι η επέκτασή τους, στα εκατομμύρια των νοικοκυριών που ήδη αναζητούν φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος σε σύγκριση με αυτά της ΔΕΗ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία ενώ δεν πρόκειται να αλλάξει η μετοχική σύνθεση των δύο εταιρειών.
Η ίδια πηγή λέει ότι η συμφωνία  θα δώσει την ευκαιρία στα νοικοκυριά να επιλέγουν με νέα κριτήρια τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για το  σπίτι τους.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο μέλλον να συνδυαστούν πακέτα προσφορών που θα περιλαμβάνουν και τα υγρά καύσιμα.
Η  ΕΛΙΝΟΙΛ διαθέτει ένα διευρυμένο πελατολόγιο που αποτελείται από περισσότερους  από 10.000 οικιακούς χρήστες, στους οποίους διανείμει πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και σημαντικό μερίδιο σε βιομηχανικούς πελάτες που ανέρχεται στο 20%.
Η αγορά του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας μετά το νέο νόμο για τα προσωπικά δεδομένα περιόρισε ή δυσκόλεψε τα κανάλια επικοινωνίας με τους καταναλωτές και πλέον εταιρείες αναζητούν φυσικό δίκτυο καταστημάτων για την προσέλκυση πελατείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης