Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Nimetz για το δημοψήφισμα: Αν δεν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, θα χρειαστούν άλλα 25 χρόνια για τη διευθέτηση

Παρέμβαση Nimetz για το δημοψήφισμα: Αν δεν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, θα χρειαστούν άλλα 25 χρόνια για τη διευθέτηση
Παρέμβαση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ για τη συμφωνία του Πρεσπών, έκανε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Matthew Nimetz
Παρέμβαση για τη «νίκη» του «ναι» στο δημοψήφισμα (30/9/2018) της πΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Matthew Nimetz.
Συγκεκριμένα προειδοποίησε ότι εάν η συμφωνία δεν γίνει αποδεκτή είτε στο δημοψήφισμα είτε στη Βουλή ενδεχομένως να χρειαστούν ακόμα 25 χρόνια για την επίλυση του ονοματολογικού.
«Εάν δεν εγκριθεί, δεν διαβλέπω άλλη λύση βραχυπρόθεσμα […] Χρειάστηκαν 25 χρόνια για να πετύχουμε αυτήν την λύση και ενδέχεται απαιτηθούν άλλα 25» εάν απορριφθεί, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βαλκανικό πρακτορείο Balkan Insight.
Παράλληλα, επεσήμανε πως οι Σκοπιανοί που πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να πετύχουν καλύτερη συμφωνία στο μέλλον ξεχνούν ότι το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, την Ευρώπη και στο NATO μπορεί να αλλάξει, επηρεάζοντας αρνητικά την προοπτική νέων διαπραγματεύσεων.
«Δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται τότε η ΕΕ, αν θέλουν να εντάξουν ένα νέο μέλος, δεν ξέρετε τις θα συμβεί στο ΝΑΤΟ, δεν ξέρετε τι θα γίνει στην Ελλάδα με τις αλλαγές κυβέρνησης» δήλωσε αναφερόμενος σε όσους επικρίνουν τη συμφωνία.
Υποστήριξε πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι «δίκαιη και έντιμη», καθώς ικανοποιεί τα κύρια συμφέροντα και των δύο πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης