Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΑΣΑ: Αύξηση 12% στα έσοδα τον Ιούλιο 2018 λόγω των νέων μέτρων κατά της λαθρεπιβίβασης

tags :
ΟΑΣΑ: Αύξηση 12% στα έσοδα τον Ιούλιο 2018 λόγω των νέων μέτρων κατά της λαθρεπιβίβασης
Το ποσοστό της εισιτηριοδιαφυγής σε λεωφορεία και τρόλεϊ συρρικνώθηκε στο 14%
Το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό και η είσοδος από την μπροστινή θύρα σε λεωφορεία και τρόλεϊ επέφερε αύξηση εσόδων του ομίλου ΟΑΣΑ και μείωση της λαθρεπιβίβασης.
Τον Ιούλιο, ο οποίος σηματοδότησε το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ και την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή θύρα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, τα έσοδα του Οργανισμού εμφάνισαν άνοδο 12,12%.
Πέρα από την άνοδο των εσόδων, παρατηρείται διαρκής μείωση του φαινομένου της εισιτηριοδιαφυγής.
Σύμφωνα με εν εξελίξει έρευνα του ΟΑΣΑ, το ποσοστό της εισιτηριοδιαφυγής σε λεωφορεία και τρόλεϊ συρρικνώθηκε στο 14%.
Παράλληλα και βάσει των τελευταίων στοιχείων, ο Οργανισμός έχει εκδώσει περισσότερες από 800.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 385.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,18 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.
Από τις προσωποποιημένες κάρτες, οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 210.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τις 35.000.
Από την 1η Οκτωβρίου 2018, τα δικαιώματα μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο θα παρέχονται αποκλειστικά σε κατόχους προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών (το μέτρο αυτό ισχύει ήδη για τους δικαιούχους ελεύθερης μετακίνησης).
Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η δυνατότητα προμήθειας μειωμένου τύπου κομίστρου σε μορφή χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 18 ετών, φοιτητές, σπουδαστές, πολύτεκνοι, κ.ά.), που δεν έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα, καλούνται να το πράξουν.
Οι φοιτητές που διαθέτουν ήδη προσωποποιημένη κάρτα μπορούν να φορτίζουν κανονικά όλους τους τύπους μειωμένου κομίστρου με τους υφιστάμενους τρόπους, δηλαδή μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, στα Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων και στα εκδοτήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης