Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Lamda Development: Πως προέκυψε η θεαματική αύξηση της κερδοφορίας της

tags :
Lamda Development: Πως προέκυψε η θεαματική αύξηση της κερδοφορίας της
Κέρδη 25,1 εκατ. ευρώ, από ζημίες 10,91 εκατ. στο 6μηνο του 2017
Lamda Development: Πως προέκυψε η θεαματική αύξηση της κερδοφορίας της

Παρατήρηση: Τα ενοποιημένα αποτελέσματα επηρεάστηκαν θετικά από την σημαντική αύξηση των κερδών από μεταβολές στην εύλογη αξία των ακινήτων, που επηρέασαν την περίοδο κατά το ποσό των 45,85 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 135 χιλιάδων ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Η σημαντική αύξηση της αξίας των επενδύσεων σε ακίνητα σε σύγκριση με τις 31/12/2017, οφείλεται στην περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας των εμπορικών κέντρων του Ομίλου καθώς και της θετικής μεταβολής των προεξοφλητικών επιτοκίων (discount rates). 
  • Κυρίως όμως οφείλεται στην θετική επίπτωση της συμφωνίας στην οποία προχώρησε η θυγατρική εταιρία Πυλαία A.E. με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ιδιοκτήτη της έκτασης στην οποία έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί το Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos για την παράταση της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης της ως άνω έκτασης για 30 επιπλέον έτη, έως το 2065. 

Η εν λόγω συμφωνία βελτίωσε την αξία του εμπορικού κέντρου κατά το ποσό των 28,8 εκατ.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Όμιλος απομείωσε την αξία οικοπέδων που περιλαμβάνονται στο λογαριασμό των αποθεμάτων, κατά το ποσό των 170 χιλιάδων χιλ. έναντι των 7,34 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης