Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περιορίστηκε στα 15,8 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2018

Γερμανία: Περιορίστηκε στα 15,8 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2018
Οι εξαγωγές της Γερμανία υποχώρησαν για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανόδου
Την πρώτη τους πτώση μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανόδου κατέγραψαν οι εξαγωγές της Γερμανίας για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (7/9) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές αυξήθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές σημείωσαν απροσδόκητη πτώση της τάξεως του -0,9% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, αντιστρέφοντας την άνοδο του +0,1% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω αύξηση κατά +0,3%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά +2,8% σε μηνιαία βάση, έναντι +1,3% τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων στο +0,1%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να περιοριστεί στα 15,8 δισ. ευρώ, έναντι 19,3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση, οι εξαγωγές της Γερμανία για τον ίδιο μήνα ενισχύθηκαν κατά +7,6%, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης