Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Πρέπει να συνεχιστούν οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων

Rosengren (Fed): Πρέπει να συνεχιστούν οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων
Μια σταδιακή αύξηση κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους είναι λογική», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα (7/9/2018) ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren.
«Μια σταδιακή αύξηση κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους είναι λογική», δήλωσε ο Rosengren στο «CNBC».
«Αν τα πράγματα λειτουργούν καλά για την οικονομία, και αυτό είναι κάτι που περιμένω και ελπίζω, τότε θα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία θα πρέπει να έχουμε μια κάπως περιοριστική πολιτική με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε ο Rosengren.
Ο Rosengren πρόσθεσε ότι το ουδέτερο επιτόκιο της Fed, το οποίο λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό, κυμαίνεται πιθανώς μεταξύ 2,5% και 3%.
«Θα έλεγα μάλλον στο ανώτατο όριο αυτού του εύρους.
Οπότε έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι εκεί», συνέχισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς αυτή τη στιγμή το εύρος των επιτοκίων της Fed διαμορφώνεται στο 1,75% - 2%.
Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίασή της αργότερα μες στον Σεπτέμβριο, ενώ η αγορά τοποθετεί την πιθανότητα για άλλη μια αύξηση τον Δεκέμβριο στο 72,1%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος.
Ο Rosengren ανέφερε ακόμη ότι οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ διαμορφώνονται περίπου στο 3% για το 2018, ενώ, όπως τόνισε, η ανεργία βρίσκεται ήδη στο 3,9%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης