Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Ανάπτυξη έως και 3,5% για τις ΗΠΑ το γ' 3μηνο – Ακόμη δύο αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2018

ING: Ανάπτυξη έως και 3,5% για τις ΗΠΑ το γ' 3μηνο – Ακόμη δύο αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2018
Ηπιότερη ανάπτυξη, σε σύγκριση με το β' 3μηνο, αναμένει το γ' 3μηνο 2018 για τις ΗΠΑ η ING
Ηπιότερη οικονομική ανάπτυξη για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αναμένει η ολλανδική τράπεζα ING, υπολογίζοντας την επίδοση μεταξύ 3% και 3,5%.
Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,2% το β’ τρίμηνο, ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το γ’ τρίμηνο του 2014 –σε ετήσια σύγκριση.
Σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2017, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 2,9%.
Η συνολική αύξηση του ΑΕΠ στο α’ εξάμηνο του 2018 διαμορφώνεται στο 3,2%, αντί του 3,1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Η ING υπογραμμίζει, σε έκθεσή της, πως η νομισματική πολιτική της Federal Reserve (Fed) παραμένει "ευνοϊκή" για την οικονομία, αναμένοντας η Τράπεζα να συνεχίσει τη στρατηγική της "σταδιακής" εξομάλυνσης.
Η Fed θα αυξήσει δύο ακόμη φορές τα επιτόκια εντός του 2018, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, εκτιμάται.
Ο πληθωρισμός θα αυξηθεί περαιτέρω.
Επισημαίνεται πως η Τράπεζα έχει αυξήσει δύο φορές τα επιτόκια μέχρι στιγμής το 2018, κατά 25 μονάδες βάσης κάθε φορά, με το εύρος να διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στο 1,75%-2%.
Επίσης, η Fed έχει προαναγγείλει συνολικά τέσσερις αυξήσεις (4) για το σύνολο του έτους.
Ο πληθωρισμός της αμερικανικής οικονομίας κατέγραψε περαιτέρω άνοδο τον Ιούλιο 2018, καθώς η αύξηση στο κόστος στέγασης αντιστάθμισε την πτώση που σημειώθηκε στις τιμές στον τομέα της ενέργειας.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, ο ετήσιος πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 2,9% ενώ ο βασικός πληθωρισμός, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές στον τομέα της ενέργειας και των τροφίμων, αυξήθηκε κατά 2,4% σε ετήσια βάση, γεγονός που αποτελεί τον υψηλότερο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2008.
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2%, με τους οικονομολόγους να επικεντρώνονται περισσότερο στον βασικό ΔΤΚ, καθώς τείνει να προβλέπει τις μελλοντικές τάσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης