Τα «έσπασαν» Τουρκία - Ρωσία για τη Συρία: Κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ ζητάει ο Erdogan - Αρνείται ο Putin

Τα «έσπασαν» Τουρκία - Ρωσία για τη Συρία: Κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ ζητάει ο Erdogan - Αρνείται ο Putin
Η Μόσχα απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ της Συρίας 
Νέα σύννεφα φαίνεται πως μαζεύονται πάνω από τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας με αφορμή τη Συρία.
Κατά την τριμερή Σύνοδο (Ρωσίας - Τουρκίας - Ιράν) που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, απέρριψε την πρόταση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, για κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ.
Μάλιστα, ο Erdogan δήλωσε ότι μια αναμενόμενη επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον των ανταρτών θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγή.
Ωστόσο, ο Putin δήλωσε ότι η Μόσχα είναι κατά της ανακωχής και ο ηγέτης του Ιράν, Hassan Rouhani, δήλωσε ότι η Συρία πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο σε όλη την επικράτεια της.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η κατάσταση στο Ιντλίμπ, το μοναδικό εναπομείναν μεγάλο οχυρό των ανταρτών, αποτελεί άμεσο ζήτημα καθώς οι δυνάμεις του προέδρου Bashar al-Assad, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν, προετοιμάζονται για αυτό που θα μπορούσε να είναι η τελευταία αποφασιστική μάχη αυτή της διαμάχης.
Τα Ηνωμένη Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι μια πλήρης επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή.
Την στιγμή, όμως, στην Τεχεράνη πραγματοποιούνται η τριμερής σύνοδος, κυβερνητικά αεροσκάφη της Ρωσίας και της Συρίας χτύπησαν βάσεις ανταρτών στο Ιντλίμπ.
Η Τεχεράνη και η Μόσχα βοήθησαν τον Assad να επιτεθεί σε πολλούς αντιπάλους, από τους αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Δύση μέχρι τους ισλαμιστές μαχητές, ενώ στην αντίπαλη πλευρά βρίσκεται η Τουρκία έχοντας μάλιστα στρατεύματα στη χώρα.
Οι συζητήσεις στη Τεχεράνη αποτελούν ένα κρίσιμο σημείο σε ένα 7ετή πόλεμου που έχει στερήσει τη ζωή σε περισσότερο από 1 εκατ. ανθρώπους και έχει αναγκάσει 11 εκατ. άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ο Erdogan κάλεσε τον Putin και τον Rouhani να συμφωνήσουν στην κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια συμφωνία θα ήταν «νίκη» για την Σύνοδο τους.
Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να δεχθεί άλλους πρόσφυγες από τη Συρία.
Ωστόσο, ο Putin ότι είναι κατά της εκεχειρίας διότι οι μαχητές της Nusra Front και του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται εκεί δεν συμμετέχουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS