Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φρούριο η Θεσσαλονίκη για την 83η ΔΕΘ - Επί ποδός πράκτορες της CIA και του FBI

tags :
Φρούριο η Θεσσαλονίκη για την 83η ΔΕΘ - Επί ποδός πράκτορες της CIA και του FBI
Και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τα εγκαίνια της 83η; ΔΕΘ που ανοίγει σήμερα τις πύλες της. Η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε φρούριο από τη στιγμή της άφιξης του πρωθυπουργού στην πόλη και δεδομένης της παρουσίας πολλών αμερικανών.
Αυξημένα είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί και για τον περιορισμό των διαδηλωτών οι οποίοι αναμένεται να κάνουν αισθητη την παρουσία τους για το Μακεδονικό ενώ η αστυνομία φοβάται την εμφάνιση οργανωμένων ομάδων αντιεξουσιαστών που έχουν ήδη προγραμματίσει πορείες-διαμαρτυρίες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον εκθεσιακό χώρο.
Για το λόγο αυτό η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης είναι επί ποδός και αποτελείται από περίπου 4.200 άτομα, καθώς και περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί από Αθήνα και άλλες περιοχές. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλώσεις

Όπως αναφέρθηκε, βασική ανησυχία των αρχών είναι να μη συναντηθούν σε κανένα σημείο της συμπρωτεύουσας οι διαδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσουν από τη μια πλευρά όσοι διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την εκχώρηση του ονόματος της "Μακεδονίας" στην πΓΔΜ και, από την άλλη πλευρά, οι οργανωμένες ομάδες αντιεξουσιαστών.
Συγκεκριμένα, τέσσερις είναι οι βασικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο.
Στο Άγαλμα του Βενιζέλου, καλούν στις 6 το απόγευμα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, ενώ, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο, ενώ όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν, στις 7 το απόγευμα, έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε ορισμένους δρόμους δεν επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, σήμερα Σάββατο σταδιακά και ανάλογα με τις συγκεντρώσεις, θα διακόπτεται η κυκλοφορία σε κάποιες οδούς ενώ παράλληλα θα εφαρμόζονται εκτροπές της κίνησης των αυτοκινήτων.
Έως και τις 6 τα ξημερώματα Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου δεν επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:
-Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.
-Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.
-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
-Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
-Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
-Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.
-Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
-Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
-Αγίας Τριάδος, από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Β.Γεωργίου.
-Ν. Ζέρβα, καθ΄όλο το μήκος αυτής.
-Γκύζη, καθ΄όλο το μήκος αυτής.
-Λύτρα, καθ΄όλο το μήκος αυτής.
Έως και τις 06.00΄ το πρωί της Κυριακής δεν επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:
-Π. Μελά, από Μακένζυ Κιγκ μέχρι Τσιμισκή και
-Βενιζέλου, από Εγνατία μέχρι Λ.Νίκης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης