Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Με επενδύσεις σε εργασία και υποδομές η Γερμανία προετοιμάζεται για μία πιθανή ύφεση

Merkel: Με επενδύσεις σε εργασία και υποδομές η Γερμανία προετοιμάζεται για μία πιθανή ύφεση
Η Merkel δήλωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει σε οδικές αρτηρίες, σιδηροδρόμους και τις ψηφιακές υποδομές
Η Γερμανία θα μειώσει το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης και θα επενδύσει στην εργασία και τις υποδομές, προκειμένου να επεκταθεί η ανάπτυξη της οικονομίας και να προετοιμασθεί καλύτερα για μία πιθανή ύφεση, όπως δήλωσε σήμερα (8/9/2018) η καγκελάριος της χώρας, Angela Merkel.
Στην τακτική της εβδομαδιαία ενημέρωση, η Merkel επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό του 2019—ο οποίος θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα—σε επενδύσεις που θα βοηθήσουν την επανένταξη στην εργασία των μακροχρόνια ανέργων, με στόχο την πλήρη απασχόληση έως το 2025.
Η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη διανύει μία περίοδο αξιοσημείωτης οικονομικής ανάπτυξης με την ανεργία να ανέρχεται στο 5,2%.
Επικαλούμενη τα «πολύ καλά φορολογικά έσοδα» του έτους αυτού, η Merkel δήλωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει σε οδικές αρτηρίες, σιδηροδρόμους και τις ψηφιακές υποδομές, ενώ παράλληλα θα μειώσει το έλλειμμα της Γερμανίας στο 60% του ΑΕΠ, από 64% το παρελθόν οικονομικό έτος, όπως αναφέρει το Reuters.
«Προβλέπουμε, επενδύοντας, για εκείνους τους καιρούς που η οικονομία δεν θα αποδίδει εξίσου υψηλά και με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε να μπορούμε ακόμη να έχουμε μία οικονομική ανάκαμψη για όσο το δυνατόν μακρότερο χρονικό ορίζοντα», τόνισε η Merkel.
Αυτήν την εβδομάδα, το οικονομικό ίδρυμα IFO αναθεώρησε στο 1,9% (από 1,8% προηγουμένως) την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2018, υπογραμμίζοντας την καλλίτερη από το αναμενόμενο απόδοση στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Πάντως, τα στοιχεία αυτήν την εβδομάδα παρουσίασαν τη βιομηχανική παραγωγή να έχει υποστεί μέγα πλήγμα από την προστατευτική πολιτική που εφαρμόζει ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης