Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προεκλογική παροχολογία Τσίπρα με υποσχετικές 4ετίας…που θα εφαρμόσει ο Μητσοτάκης – Πολιτικός καιροσκοπισμός

Προεκλογική παροχολογία Τσίπρα με υποσχετικές 4ετίας…που θα εφαρμόσει ο Μητσοτάκης – Πολιτικός καιροσκοπισμός
Το όραμα του Τσίπρα ήταν γεμάτο παροχές ή καλύτερα υποσχετικές καθώς πολλά από τα μέτρα που ανακοίνωσε δεν θα τα υλοποιήσει ο ίδιος αλλά ο επόμενος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης.
Προεκλογικού τύπου με πολλές υποσχετικές και σε βάθος 4ετίας που προφανώς δεν θα υλοποιήσει ο ίδιος…ήταν οι εξαγγελίες Αλέξη Τσίπρα του έλληνα πρωθυπουργού στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο Τσίπρας στην ομιλία του ανέφερε ότι δεν θα ανακοινώσει παροχές αλλά το όραμα του.
Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν ότι το όραμα του Τσίπρα ήταν γεμάτο παροχές ή καλύτερα υποσχετικές καθώς πολλά από τα μέτρα που ανακοίνωσε δεν θα τα υλοποιήσει ο ίδιος αλλά ο επόμενος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης.
Η μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις και η μείωση του ΦΠΑ αφορά μέτρα που θα πραγματοποιηθούν σε βάθος 4ετίας ή τουλάχιστον από το 2021.
Ακόμη και ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί τμηματικά.
Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας μετά το σοκ που δέχθηκε από τις αγορές στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα επέλεξε τον πολιτικό καιροσκοπισμό.
Εξήγγελλε μέτρα που σχεδόν το 50% αυτών δεν μπορεί να υλοποιήσει ο ίδιος αλλά η επόμενη κυβέρνηση.
Ουσιαστικά ο Τσίπρας εξήγγειλε μέτρα που θα εφαρμόσει ο Μητσοτάκης.

Τι ανακοίνωσε ο Τσίπρας;

1)Μέχρι το τέλος του 2018, το κράτος θα καταβάλλει σε ένστολους των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, αναδρομικά ύψους συνολικά 1 δισεκ. ευρώ.
2) Μέχρι τέλος του 2018, νομοθετείται η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα φτάσει εως και 50% για 1,2 εκ χαμηλές περιουσίες και 30% μεσοσταθμικά.
Η μείωση θα γίνει σε δυο φάσεις, από 1/1/19 η πρώτη και από 1/20 η δεύτερη.
3)Από 1/1/19 επίσης, μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ, εώς και 35%, μειώνοντας το συντελεστή για την κύρια σύνταξη από 20% σε 13,3 %.
Αντίστοιχη μείωση έως και 35% θα ισχύει και για τους αγρότες.
4)Αρχής γενομένης από τη 1/1/19 και σε βάθος τετραετίας, μειώνεται επίσης η φορολογία των επιχειρήσεων κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, από 29% που είναι σήμερα, στο 25%.
 5)Το κράτος από 1/1/19, σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, με ποσά από 70 εως 200 ευρώ το μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες.
6)Επίσης άμεσα θα προσληφθούν 3.000 άτομα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που αφορά δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
 7)Το δημόσιο προχωράει σε 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα Δημόσια σχολεία.    
8)Το κράτος θα επιδοτήσει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα, εως 25 ετών, σε βάθος διετίας 50% από 1/1/19 και 100% από 1/1/20.
 9)Τέλος από 1/1/2021 προχωράμε στην αλλαγή των συντελεστών του ΦΠΑ, με μείωση κατά δύο μονάδες του μεγάλου συντελεστή, από 24% σε 22% και του μικρού από 13% σε 12%.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης